Meghalt Brinkmann professzor

2007.06.19. 19:40
Hosszú ideje betegeskedett Klausjürgen Wussow, A klinika című sorozat főszereplőjét egy berlini kórházban érte a halál hetvennyolc évesen.
Meghalt Klausjürgen Wussow, aki A klinika című német tevésorozatban játszott szerepével futott be Európában. A 78 éves Wussow-t egy berlini kórházban érte a halál. Már hónapok óta betegeskedett, több agyvérzést kapott, és előrehaladott Alzheimer-kórban is szenvedett.

Derrick mellől a klinikára

Brinkmann professzor megszemélyesítője a berlini Hebbel színházban tanult, szerepelt filmekben is. Előbb a Derrick című krimisorozatban játszott együtt Horst Tapperttel, majd miután 85 és 89 között hetvenegy epizódon keresztül alakította a Fekete-erdei klinika professzorát, Németország egyik legkeresettebb és legjobban fizetett színésze lett. A klinika hatodik epizódja rekordot döntött, Németországban több mint 27 millióan látták, és a sorozatot később harminchét nyelvre fordították le.

Brinkmann professzor rossz helyen parkol

1985-ben megkapta a Bunte magazn Bambi-díját, amit a német média Oscarjának is neveznek. Később viszont visszaadta az elismerést a kiadó lapjaiban a válásáról megjelent cikkek miatt. Háromszor nősült, de a harmadik házassága is zátonyra futott. Leánya, Barbara ugyancsak jó nevű színésznő.

A sorozat másik ismert figurája, a szigorú Hildegard főnővér egy évvel ezelőtt halt meg. A 2005-ben készült két újabb folytatás erejéig (Újra együtt, Húsz év múlva) még Eva Maria Bauer és Wussow is visszatért a Fekete-erdei klinikára.