Klubrádió a fél országban

2005.10.04. 16:50
Nincs ugyan országos frekvenciája, mégis több helyre akar eljutni a kereskedelmi csatorna, ezért most hálózatba kapcsolódásról állapodott meg a Dunántúl legnagyobb lefedettségű hálózatát üzemeltető Rádio Jam Rt-vel.
5 új dunántúli frekvencián hallható a Klubrádió, így Ajka, Balatonfüred, Keszthely, Pápa és Veszprém körzetében is. Rudas Gábor a rádió vezérigazgatója szerint egy rádió most három módon terjeszkedhet: vásárlással, hálózatba kapcsolódással és pályázatok útján. A mostani kormánypártokhoz közelállónak tekintett kereskedelmi rádió mindhárom lehetőséggel élni kíván.

Kecskeméten kezdték

Buza már nem programigazgató
Buza Sándor távozik a Danubius Rádió programigazgatói székéből. A piacvezető zenés kereskedelmi rádió program- és zenei arculatáért október elejétől Vovesz Tibor, a Juventus Rádió korábbi programigazgatója felel, aki hírszerkesztőként korábban évekig dolgozott a Danubius Rádióban, majd a Roxy Rádió programigazgatója volt.

A rádio már 2001 decemberétől működik, igaz akkor még csak Budapesten lehetett hallgatni. 2004 óta azonban folyamatosan terjeszkedik, és mostanra elérték az 50 százalékos lefedettséget az országban. Először a kecskeméti Partner Rádiót vásárolták meg, majd 2005-ben Gyöngyösön és környékén is elindult a sugárzás. Idén nyáron a rádio megnyert egy pályázatot, ezzel Esztergomban és környékén lesz majd fogható várhatóan még az év vége előtt. Most pedig a rádió megállapodott a Dunántúl legnagyobb lefedettségű hálózatát üzemeltető Rádio Jam Rt-vel a hálózatba kapcsolódásról. Így az adó már 8 frekvencián potenciálisan 3-3,5 millió emberhez jut el.

Az újabb terjeszkedésnél a helyi érdekekre is tekintettel van a rádió. A vételkörzetekben óránként lesznek helyi hírek és helyi közlekedési infromációk, míg a Klubrádió azt reméli, hogy az országos fontosságú helyi hírekről tud majd ütősebb tájékoztatást nyújtani.