Afro-amerikai lesz az új Kojak

2003.01.10. 15:44
Ving Rhames, akire egyebek között a Vészhelyzet című kórházsorozatból vagy Tarantino Ponyvaregény című filmjéből ismerhetnek, laza ember lévén elvállalta az Theo Kojak főnyomozóhadnagy szerepét a sorozat felújításában.
A néhai Telly Savalas klasszikus rendőrségi tévédrámasorozata 1973-ban indult a CBS-en. Az amerikai tévénézők utoljára 1990-ben láthatták a kopasz nyomozót az ABC műsorán.

A sorozatot most az USA Network kábeltelevízió újítaná fel. "Ving nagyon sokoldalú színész, jelenléte erőteljes, személyisége különleges. Telly Savalast nagyon erősen azonosítják a szereppel, ezért ehhez a szerephez valaki olyanra volt szükségünk, aki legalább ilyen erős egyéniség" - magyarázta a tévé programigazgatója.

Brenda lelke

Ving Rhames
Jeff Wachtel közölte továbbá, hogy az írót és a rendezőt a későbbiekben szerződtetnek a munkára, továbbá ismertette, hogy terveik szerint a sorozat egy egész estés tévémozival kezdődik, amely további részekkel folytatódhat.

Az USA Networks szerint a Kojakot szinte mindenki ismeri, ezért rendkívül jó márkanév, amelyet érdemes megújítani, korszerűvé tenni és újabb szintre emelni. Legyen nyalóka a gyereknek és frankó fürdőköpeny is. Az Index elemzői szerint az előttünk álló évszázad indiai Derrick átdolgozást, és egy kínai Két férfi egy esetet tartogat, illetve megvalósulhat a Pierce Brosnan álma, hogy egy nap fekete színész játssza James Bondot.