Jenő
-3 °C
6 °C

Kondor Katalin kitüntette Farkasházyt

2002.02.14. 14:43
Soha nem mondtam, hogy meg akarom szüntetni a Rádiókabarét, minden más ezzel ellenkező hír csak valakiknek a kitalálása - jelentette ki Kondor Katalin, a Magyar Rádió Rt. elnöke csütörtökön a fővárosi Művész Moziban megtartott Bonbon-díjak átadási ünnepségén.
Kondor Katalin emlékeztetett arra, hogy senki nem akarta leváltani Farkasházy Tivadart a Rádiókabaré főszerkesztői tisztségéből, de Farkasházyra is vonatkoznak a rádió belső szabályai és utasításai. Mint arról korábban hírt adtunk, a rádió elnöke összeférhetetlennek nyilvánította a humorista rádiós szereplését és a Heti Hetesben vállalt szerepét.

Az elnök jelezte: bővítené szeretné a kabarés műfaj műsorát, és továbbra is számít az ismert humoristákra és színészekre. A Magyar Rádió Rt. immár ötödik alkalommal részesítette elismerésben a rádiókabaré kiemelkedő személyiségeit.

Távolmaradók
A Heti Hetesben szereplő kitüntetettek távol maradtak a díjátadsról - közölte pénteken a Magyar Hírlap. A Heti hetes sztárjai közül Bajor Imre, Farkasházy Tivadar és Kern András "igazoltan", míg Gálvölgyi János "igazolatlanul" hiányzott az eseményről.
A 120 grammos, arannyal bevont ezüst Bonbon-díjban részesült Bajor Imre, Éles István, Fábry Sándor, Farkasházy Tivadar, Gálvölgyi János, Kern András, Litkai Gergely, Nádas György, Nagy Bandó András, Sinkó Péter, Tóth Tibor és Trunkó Barnabás.

A díjátadó ünnepséget a Művész moziban tartották, amely egykor Nagy Endre legendás kabaréjának, a Bonbonniére-nek adott otthont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?