Tematikus témákkal növelné nézettségét a Kultúrház

2007.02.20. 16:35
Tematikus műsorok, sok, rövid riport és frissített arculat az MTV kulturális műsorában.

Két és fél év után látványában és szerkezetében is átalakul az MTV Kultúrház című műsora. A hétfőtől, február 19-étől megújult kulturális magazinban több rövidebb riportot láthatnak a nézők.

Ezek mellett nagyobb szerepet kapnak a műsorvezetők is, mert hétről hétre mindegyikük egy-egy témát követ majd nyomon. Az első héten Erdős Gábor - aki a magazin főszerkesztője is egyben - egy világhírű magyar természetfotóst kísér el afrikai útjáig, Galambos Péter a színház-finanszírozási vitákra figyel, Rózsa Péter beszámol arról, mi marad az utókornak a budapesti zsidónegyedből, Winkler Nóra pedig egy fiatal és külföldön is szerencsét próbáló divattervező csoport érvényesülését állítja fókuszba.

 Pink, olajzöld, kék

Az arculat is más lett. A fehér alapszint pink, olajzöld, kék és lila egészíti ki. A stúdióban új a világítás, a háttér és a díszlet is. A Kultúrház felnőtt nézőinek száma 2006-ban átlagosan 200 ezer körül volt az m1 csatornán. Ebben az idősávban a kereskedelmi adókat egyébként 5-800 ezer néző követi.

 A műsor nézői között nagyobb arányban vannak a közép- és a felsőfokú végzettségűek, mint általában a társadalomban. A Kultúrház az m1 csatornán hétfőtől péntekig a késő esti órában, 11 óra után, az m2-n hétfőtől vasárnapig este héttől és kilenctől látható.