Hedvig
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Megérkezett az MSZP-s erősítés a médiakuratóriumokba

2008.05.27. 11:14
Az Országgyűlés hétfőn kiegészítette a médiakuratóriumok elnökségét és az Országos Rádió és Televízió Testületet.

A döntésre azért volt szükség, mert az SZDSZ delegáltjai május elsejétől - a párt koalícióból való kilépésétől - az ellenzéki oldalhoz tartoznak, így a törvény alapján a közmédiumok kuratóriumi elnökségében, illetve az ORTT-ben ismét egyensúlyba kell hozni a két oldal létszámát.

A döntés alapján az eddig tíztagú testületek közül a Magyar Rádió és a Magyar Televízió kuratóriumi elnöksége 14-14, a Duna Televízióé pedig 12 fősre duzzad, az ORTT-be pedig egy plusz tagot választottak.

A Magyar Rádió és a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségének kibővítésével a Fidesz és a KDNP nem ért egyet; az ORTT új elnökségi tagjára és a Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége kiegészítésére igennel szavazott.

Az ORTT új elnökségi tagjának Gyuricza Pétert választották meg.

A Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségébe Kocsis András Sándort, Egri Oszkárt, Hortobágyi Évát és Nagy Balázst választották. A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségében új tag lett Bereczky Lóránd, Hábetler Helga, Madaras Péter és Bölcskey Károly.

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökségébe Takács Ildikót és Halák Lászlót választották meg új tagnak.