Lévai Balázs otthagyta a Társulatot

2007.11.07. 15:28
Egyszerűen eltűnt Lévai az MTV valóságshow-jának zsűrijéből. A közszolgálati adó egyik leghíresebb arca szakmai konfliktusokat emleget a távozás okaként.

Lévai Balázs, a Társulat című valóságshow (a műsorban az István a király című rockopera szereplőit keresik) zsűritagja és kreatív producere szépen csendben otthagyta a műsort. Az október 30-án sugárzott adásban már nem szerepelt a tévés személyiség, a stáblistára sem írták ki a nevét, de a műsorban nem tettek említést távozásáról. Sőt ezt a Magyar Televízió kommunikációs osztálya sem közölte a sajtóval.

„Szakmai konfliktusok miatt döntöttem úgy, hogy nem veszek részt a továbbiakban a Társulat munkálataiban, annak ellenére, hogy a műsor több mint egy éves előkészítésébe rengeteg energiát fektettem" - nyilatkozta az Indexnek szűkszavúan Lévai Balázs.

Az Index információi szerint Lévai távozása mögött a közte és Rosta Mária producer közti szakmai nézeteltérések állnak. Úgy tudjuk, hogy Rosta, aki egyébként megkerülhetetlen a műsorban, hiszen évek óta ő intézi a rockopera szerzői jogaival kapcsolatos ügyeket, mást gondolt a zsűri munkájáról, illetve a műsor koncepciójáról, mint a kreatív producerként közreműködő Lévai.

Információink szerint a Magyar Televízió megpróbált közvetíteni Rosta és Lévai közt, de a helyzet később annyira elmérgesedett, hogy a közös munkát már nem lehetett folytatni. Arról egyelőre nincs információnk, hogy miért nincs semmilyen jogi következménye annak, hogy egy fontos műsor arca a beszállító nyomása vagy akár saját döntése miatt, de a műsor közepén elhagyja a produkciót.

Lévai Balázs csak a Társulatból távozott, a Dob meg Basszus, illetve a Bestseller című műsorokban továbbra is látható lesz.