Maffiasorozatot nézett a lebukott maffiafőnök

2007.12.05. 09:30
Amikor a rendőrök rátörték az ajtót, éppen egy Olaszországban nagy botrányt kavaró sorozatot nézett az évek óta keresett maffiavezér. A Capo di tutti capi című sorozatot sok olasz értelmiségi támadta, amiért hősnek állítja be az 1993-ban letartóztatott Salvatore Tot Riinát.

Éppen egy maffiafőnök letartóztatásáról szóló filmet nézett a tévében egy szicíliai maffiafőnök, amikor rátámadt a rendőrség és letartóztatta.

A Főnökök főnöke című tévésorozat is megtörtént esetet dolgoz fel: egy 14 évvel ezelőtti letartóztatásról szól, Salvatore Tot Riináéról, aki a Cosa Nostra vezetője volt, és akit több mint száz gyilkosságért ítéltek el.

A tévésorozatot amúgy széles körű bírálat érte Olaszországban, amiért hősnek állította be Riinát, holott vadállati kegyetlenségű mészáros volt, Antikrisztusnak "becézték". A műsort a Channel 5 mutatta be múlt hét csütörtökön, és már az első epizód levetítése után politikusok, írók és művészek tiltakoztak a sorozat ellen. A Channel 5 egyébként a Mediaset csoporthoz tartozik, amelynek tulajdonosa Silvio Berlusconi egykori miniszterelnök, akit már többször is bíróság elé citáltak különböző gazdasági bűncselekmények vádjával, és összefüggésbe hoztak a szervezett bűnözéssel.

A most őrizetbe vett főnök neve Michele Catalano, 48 éves, ám ő azért még nem a főnökök főnöke, azaz Capo de tutti capi, hanem annak csupán egyik alvezére. A főnökök főnöke jelenleg Salvatore Lo Piccolo, akit éppen pár hete 25 évnyi hajsza után vettek őrizetbe. Catalano ellen a vád egyébként kábítószer-csempészet és zsarolás.