Ötödszörre is pályázatot írnak ki az MTV elnöki posztjára

2009.01.15. 15:03
Újabb pályázatot írnak ki az MTV elnöki posztjára, erről döntött csütörtökön a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma. A köztelevíziót felügyelő testület azután hozta meg ezt a döntését, hogy hétfőn negyedik nekifutásra sem sikerült tévéelnököt jelölni.

Hétfőn sem sikerült MTV-elnököt választani. Akkor az utolsó, versenyben maradt jelölt, Sztaricskai Tamás megkapta ugyan a bizalmat a pártdelegáltakból álló elnökségtől, a nagykuratórium civil tagjai azonban leszavazták, így az MTV-elnökjelölés negyedjére is eredménytelenül zárult.

A hétfői sikertelen elnökválasztási procedúra után csütörtök délelőtt ismét ülésezett a Magyar Televíziót felügyelő kuratórium elnöksége. A testület úgy határozott, újabb pályázatot írnak ki a posztra, sorrendben már az ötödiket.

A kuratórium egyhangú döntése volt, hogy újabb pályázatot írjanak ki a posztra. Ameddig nem lesz új elnöke a Magyar Televíziónak, a jelenlegi menedzsment Medveczky Balázs vezetésével viszi tovább, aki a közszolgálati csatornát 2008. március eleje óta irányítja. Az újabb pályázatról március 11-én dönt a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma.

A Magyar Televízió elnöki posztja tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt az MTV első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.