Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hárman pályáznak az MTV elnöki posztjára

2008.03.24. 09:27
Egy héttel a határidő lejárta előtt csak hárman vették át a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázati csomagot.

A közszolgálati tévé pályázatát eddig hárman vették ki. Indul a posztért a március elejéig hivatalban lévő elnök, Rudi Zoltán volt, Hammer Ferenc szociológus, médiakutató, míg a korábban az MTV mellett kereskedelmi csatornák menedzsmentjében is tevékenykedő Szabó Stein Imre még nem döntötte el, nekivág-e a második menetnek.

Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma tavaly októberben döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre, nem élve a médiatörvényben biztosított lehetőséggel, hogy nyilvános verseny mellőzésével kezdeményezzék: Rudi Zoltán újabb négy évig vezethesse az intézményt.

A pályázati csomagot akkor hatan vásárolták meg. Miután február 12-én - a három induló közül - nem sikerült jelöltet állítani a posztra, újabb pályázat kiírása mellett döntöttek: a dokumentum szerint a jelentkezők május 5-én adhatják le az induláshoz szükséges dokumentációt; a kuratóriumnak június 3-ig kell döntenie a kérdésben.