Hárman pályáznak az MTV elnöki posztjára

2008.03.24. 09:27
Egy héttel a határidő lejárta előtt csak hárman vették át a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázati csomagot.

A közszolgálati tévé pályázatát eddig hárman vették ki. Indul a posztért a március elejéig hivatalban lévő elnök, Rudi Zoltán volt, Hammer Ferenc szociológus, médiakutató, míg a korábban az MTV mellett kereskedelmi csatornák menedzsmentjében is tevékenykedő Szabó Stein Imre még nem döntötte el, nekivág-e a második menetnek.

Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriuma tavaly októberben döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a tisztségre, nem élve a médiatörvényben biztosított lehetőséggel, hogy nyilvános verseny mellőzésével kezdeményezzék: Rudi Zoltán újabb négy évig vezethesse az intézményt.

A pályázati csomagot akkor hatan vásárolták meg. Miután február 12-én - a három induló közül - nem sikerült jelöltet állítani a posztra, újabb pályázat kiírása mellett döntöttek: a dokumentum szerint a jelentkezők május 5-én adhatják le az induláshoz szükséges dokumentációt; a kuratóriumnak június 3-ig kell döntenie a kérdésben.