Újból vetélkedőt vezet Gundel Takács

2007.08.29. 22:32
A hírműsorok új arculata, még több hazai produkció, újra induló film- és sorozatgyártás, új vetélkedő, New York-i tudósító és fiatalítás: ezek az újítások fogják meghatározni ősztől a Magyar Televíziót.

"Az ősz nem a nyár vége" szlogennel reklámozza a közszolgálati televízió őszi műsorstruktúráját, amely jövő hét elejétől indul. Ősszel minden eddiginél több saját gyártású műsort, sorozatokat, vetélkedőt és valóságshow-kat ígér az MTV, amely hírműsorai arculatát is megújítja.

Vetélkedő és kabaré

Szeptember 4-én indul el a Társulat című szereposztó show, amelynek bemutatkozó, előzetes adását augusztus 20-án vetítették. A műsorban az István, a király nyolc főszereplőjét keresik, a jövő év júniusáig tartó műsor győztesei részt vesznek a rockopera jubileumi előadásában.

Új műsor lesz a Tiszta Kabaré is, amely az idén 100 éves pesti kabaré legjobb tréfáit eleveníti meg, állítólag A-kategóriás színművészekkel. Ugyancsak megújul a Csináljuk a fesztivált, amelyben Korda György és Harsányi Levente mellett a továbbiakban Balázs Klári is részt vesz  majd.

"Tűzvonalban" címmel pedig új magyar bűnügyi sorozat is indul vasárnaponként, amely egy durva környéken lévő rendőrörs mindennapjaiba kalauzolja el a nézőket. Ősszel új részekkel folytatódik ráadásul a Klipperek című ifjúsági filmsorozat is.

Gundel Takács Gábor a Társulat vezetésén kívül ősztől egy naponta jelentkező vetélkedőben is feltűnik majd. A forradalmi szabályrendszerű, Örökös című show-ban minden alkalommal öten játszanak ötmillió forintért, de csak egyikük nyerheti meg az egész összeget, miután különböző kvízkérdésekre kell felelniük, és minden forduló után kiesik valaki.

Haknizni megy a Híradó

Szeptember 9-től új arculattal, új berendezésű stúdióból jelentkeznek a hírműsorok, először vasárnap "A szólás szabadsága, majd hétfőtől a Híradó és az Este". Októbertől pedig Bombera Krisztína New York-i tudósítóként szállítja a naprakész politikai és gazdasági híreket Észak-Amerika központjából.

Emellett szeptember 2-ától nyolc napon át tartó országjáró körútra indul a Híradó, amelynek első helyszíne Tihany lesz, ezután Pécsről, Debrecenből, Szegedről, Miskolcról, Sopronból, Pannonhalmáról és Tokajból jelentkezik a hírműsor.

Fiatalít az m2

Az m2 ősztől állítólag fiatalít mind a nézők, mind a műsorkészítők tekintetében. A Kultúrház a készítők szerint közösséget kíván építeni, illetve folytatódik az asszociatív ismeretterjesztő sorozat, a Klikkerek, ami videóblogot is indít a neten.

Szeptember közepétől új útifilmsorozatot indítanak Szabadlábon Erdélyben címmel, amelyben a néző együtt barangolhat huszonéves budapesti és erdélyi fiatalokkal, akik egy térképpel és hátizsákkal vágnak neki Erdélynek minden prekoncepció nélkül mutatva be Csík, Hargita és Kovászna vidékét.

Az új műsorstruktúráról szóló sajtóközlemény kiemeli még emellett a Popsziget című zenés filmsorozatot, illetve a Szarvashiba címen induló animációs nyelvművelési sorozatot is.