Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Népszava sportrovata a Magyar Nemzethez igazol

2004.11.29. 16:41
A baloldali lap teljes sportrovatát átveszi a konzervatív újság, miután a Magyar Nemzet menesztette összes addigi sportújságíróját, mivel állítólag nem voltak elég kritikusak Gyurcsány Ferenc egykori sportminiszterrel.
A Népszava sportrovatánál dolgozók veszik át január elsejétől a Magyar Nemzet menesztett sportújságíróinak helyét - mondta a Népszava sportrovatának vezetője hétfőn az MTI-nek.

Ballai Attila közölte: a Magyar Nemzet főszerkesztője, Liszkay Gábor kereste meg azzal, hogy "állítson elő" egy új sportrovatot az újság számára, a kollégák kiválasztásában pedig szabad kezet kap.

A Népszava teljes sportrovata, azaz Ballai Attilán kívül Deák Zsigmond, Fábik Tibor és Novák Miklós is átmegy a Magyar Nemzethez. A kollégák saját maguk határoztak a váltásról - tette hozzá a rovatvezető.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége előző nap közleményben tiltakozott amiatt, hogy a Magyar Nemzet 2005. január 1-jei hatállyal menesztette teljes sportrovatát. A szövetség tudomása szerint az alkotóműhely tagjait konzultáció és előzetes figyelmeztetés nélkül menesztik.

Ballai Attila ezzel kapcsolatban azt mondta: a konkrét tényeket nem ismeri, "de valószínű, hogy teljes bizalomvesztés miatt menesztik a Magyar Nemzet sportújságíróit".

Arra a kérdésre, hogy részéről mi az oka a lapváltásnak, azt mondta, "a 2002-es választások után döntöttem úgy, hogy nem ezt szeretném csinálni".

Szólt arról, hogy távozási szándékát hétfőn jelentette be a Népszava vezetőségének. Mint elmondta, a lap december elsejétől már nem tart igényt az ő és kollégái munkájára. A Népszava sportrovatát a továbbiakban Várnai Iván felügyeli.

A Népszava főszerkesztője, Németh Péter az MTI-nek azt mondta, hogy a rovat távozásával váratlan helyzet elé került az újság.

Az MTI megkereste Malonyai Pétert, a Magyar Nemzet sportrovatának vezetőjét is, aki azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az Index információi szerint a Magyar Nemzet sportrovatát azért menesztették, mert nem kritizálták elég vehemensen a magyar sportpolitikát, többek közt Gyurcsány Ferenc sportminiszteri tevékenységét.

Az Index értesülései szerint a Magyar Nemzet menesztett újságírói nem együtt keresnek munkát, többen tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a Képes Sporthoz igazoljanak.