Vasárnap is megjelenne a Népszabadság

2006.06.07. 12:04
Magyarországon példátlan lépésre szánhatja el magát a Népszabadság. A Világgazdaság értesülései szerint a legnagyobb példányszámú országos napilap szeptembertől minden nap megjelenne.

A gazdasági napilap szerint az újság eredetileg már korábban, tavasszal is tervezte a mindennapi gyártást, az indulást mégis szeptemberre halasztották.

A kiadón múlik

Lengyel L. László, a Népszabadság Zrt. elnök-vezérigazgatója nem cáfolta, de nem is erősítette meg a Világgazdaság értesülését, mindössze annyit mondott, hogy mihelyst lesz mondanivalójuk, tájékoztatják a nyilvánosságot terveikről.

Az Index információi szerint a Népszabadság szerkesztősége régóta szeretné, ha vasárnap is megjelenne a lap, a döntés azonban a Ringier Kiadón múlik.

Csökkenő eladási adatok

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség legutolsó adatai szerint a Népszabadságból az idei év első negyedévében naponta átlagosan 150 313 példányt adtak el, hétezerrel kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt. Többéves távlatban még nagyobb a visszaesés.

A példányszámcsökkenés a kiadó teljesítményében is megmutatkozik: a Népszabadság Zrt. tavaly 7,07 milliárdos árbevételt könyvelt el az egy évvel korábbi 7,56 milliárd után. A kiadó a hagyományos üzletágon kívül egyre erőteljesebben koncentrál egyéb kiegészítő tevékenységekre: folytatják a Népszabadság konferenciák sorozatot, és a könyvdivízió további bővítését is tervezik.