Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kína lekapcsolta a CNN-t és a BBC-t

2008.04.07. 16:45
Hirtelen megszakadt a nyugati hírcsatornák adása Kínában, amikor Párizsban is tüntetők fogadták az olimpiai lángot. A váratlan képszakadások arra utalnak, hogy Kínában folyamatosan, élőben cenzúrázzák a műholdon fogható külföldi csatornákat.

Többször is megszakadt a CNN és a BBC hírtelevíziók adásának élő közvetítése hétfőn Kínában, amikor Párizsban tüntetések zavarták meg az olimpiai láng útját.

Először akkor feketedett el a CNN képe, amikor feltűnt a felirat, hogy "eloltják a fáklyát a fény városában", és csak pár perc múlva jelent meg ismét a kép azzal a címmel, hogy "a megszakítások után folytatják a futást a fáklyával".

Egy másik képszakadás percekkel később akkor volt, amikor az amerikai adó azzal foglalkozott, hogy a kínai tömegtájékoztatás miként kezelte a vasárnapi londoni incidenseket, amelyek során több mint harminc embert tartóztattak le, mert meg akarták akadályozni a láng futását.

A kínai állami televízió, a CCTV beszámolt a láng Párizsba érkezéséről, de nem közölte, hogy ott ismét incidensek voltak.