Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pálffy távozik a tv2-től

2002.09.11. 15:17
Szerdán megválik a tv2-től Pálffy István, aki öt éven át vezette a kereskedelmi televízió Tények és Jó estét Magyarország! című műsorait.
A televíziós személyiség közleményében utal arra: tíz éve kezdték meg Pintér Dezsővel és Tolvaly Ferenccel az előkészítő munkát, amely megalapozta a tv2 sikeres pályázatát, a kereskedelmi televíziózást Magyarországon, majd a csatorna sikeres esztendeit.

Pálffy István
Pálffy István több mint kétezer adás után úgy értékeli: újfajta közszolgálati produkciókra van szükség, az európai uniós csatlakozás előtt álló gazdaság és a folyamatos társadalmi kihívásokkal szemben álló ország informálása lehet az első számú feladata.

Mint írja, a piacot meghatározó tv2 értékeire építve új utakat keres, kommunikációs tanácsadással is foglalkozik. Pálffy István közleményében az új vezetésnek és az alapítóknak jelentős kereskedelmi sikereket kíván.

Viharos válás?

Míg Pintér Dezső, a tv2 elnöke szerint békésen váltak el, az Index információi szerint Pálffy István és a csatorna új vezetése között régóta ellentétek feszülnek, mivel Pálffy a júniusban menesztett korábbi vezérigazgatóhoz, Tolvaly Ferenchez kötődött. A népszerű tévés nem jelent meg az adó szeptember 1-i megújulási partiján. Stahl Judit, Pálffy műsorvezető-társa már korábban bejelentette távozását, noha a tv2 hivatalos tájékoztatása szerint ő tavasszal új műsorral tér vissza.

Pintér Dezső közleménye
Pálffy István egy televíziós korszak emblematikus személyisége, akinek komoly rész jutott a tv2 sikertörténetéből - közölte Pintér Dezső szerdán az MTI-vel.

Pintér Dezső kiemelte, hogy Pálffy István és a tv2 a legnagyobb békességben vált meg egymástól. Szavai szerint Pálffy István új kihívásokkal szeretne szembenézni, s a tv2 azt kívánja, hogy ez sikeres legyen.

A televízió elnöke végezetül csak annyit közölt: a tv2 minden helyzetre fel van készülve, s erről a nézők is meggyőződhetnek.