Pálffy miatt nem akart összeveszni a kormánnyal az MTV elnök

2006.08.31. 11:59
A köztévé elnökének nyomására az utolsó pillanatban visszavonta Pálffy István a Heti Válasznak adott interjúját, pedig az MTV alkalmazottai csak az intézményről és az aktuális politikai kérdésekről nem nyilatkozhatnak. A Heti Válasz alár a jövő héten is megjelentetné a cikket, ha engedélyt kapna rá.


Pálffy István
A köztévé elnöke múlt héten, az utolsó pillanatban visszavonatta azt az interjút, amit Pálffy István, a csatorna Híradójának műsorvezetője adott a Heti Válasznak. A hetilap múlt csütörtöki számában szerette volna közölni az interjút, de Pálffy a Figyelőnet a Heti Válasz szerkesztőségéből kiszivárogtatott információi szerint letiltotta a cikket, miután Rudi Zoltán, az MTV elnöke az interjú megjelenésének "munkajogi következményeire" hívta fel a hírolvasó figyelmét.

Pálffy István azonban a Figyelőnetnek cáfolta, hogy kirúgással fenyegették volna meg: Rudi Zoltán semmiféle munkajogi ügyet nem csinált az interjúból, szakmailag tartotta rossznak. "Ennek a nyomásnak engedtem" - nyilatkozta Pálffy.

Pálffy István a meg nem jelenő interjúban többek közt beszélt arról a botrányt kavart rádiós jegyzetről, melyben a haza sorsa felett merengett, illetve tévéelnöki ambícióiról és a köztévé állapotáról is nyilatkozott.

Kifogástalan interjú 

"Az interjút múlt hét kedden, a lapzárta napján vettük ki a lapból Pálffy István kérésére, ezen a héten viszont mindenképpen foglalkozni akartunk ezzel a késő Kádár-kort idéző történettel" - nyilatkozta az Indexnek Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, aki szerint szerint Pálffy a rádiós jegyzetét szélső balról érő támadások után vált igazán érdekessé és aktuálissá a lap számára.

"Az interjú szakmailag kifogástalan, a téma érdekes, ezért az írást akár a következő lapszámban megjelentetnénk, ha engedélyt kapnánk rá" - tette hozzá Borókai.

A csütörtök reggel az újságosstandokra kerülő hetilap a hirtelen visszavonás miatt címlapján Pálffyval jelent meg, és a lap két oldalon át foglalkozik a letiltott interjúval.

 A Heti Válasz úgy tudja, hogy Rudi Zoltán nem is Pálffy tévéelnöki ambíciói iránt érdeklő kérdések miatt gyakorolt nyomást a műsorvezetőre, hanem mert bizonytalan helyzetében nem akarta, hogy a kormány a csatorna egyik legismertebb arcának nyilatkozatai miatt úgymond megharagudjon a köztévére. Úgy tudjuk, az interjúban sem nyilatkozott politikai nézeteiről Pálffy, viszont valószínűleg az MTV körüli hatalmi harcokról elejtett megjegyzései nem tetszhettek a tévéelnöknek.