Ál-Sarkozy szívatta meg Sarah Palint

2008.11.03. 12:39
Hétfőn kerül adásba Kanadában az a hatperces telefonbeszélgetés, amiben két humorista verte át Sarah Palint. A republikánus alelnökjelölt még közös vadászatot is tervezett a komikussal, aki Nicolas Sarkozynek adta ki magát.

Nicolas Sarkozynek adta ki magát két telefonbetyárkodó kanadai humorista, és ezzel sikerült átverniük Sarah Palint, jelenti az AP. „Kiváló elnök válna önből” - hízelegtek neki a francai miniszterelnök nevében. „Talán majd nyolc év múlva” - válaszolta nevetve az alelnökjelölt.

A hatperces beszélgetést hétfőn adják le egy quebeci rádióadón, és Palin többek között a vadászatról, és a francia miniszterelnök feleségéről is elcseverészik benne az ál-Sákozyvel.

„Sarah Palin humorosan fogta fel, hogy más ismert politikusok és hírességek után őt is célba vették a kanadai humoristák. C'est la vie” - nyilatkozta az alelnökjelölt szóvivője.

Palin nem vette az apró elszólásokat

A két humorista, Marc-Antoine Audette és Sebastien Trudel arról híresek, hogy magas beosztású állami vezetőket szívatnak telefonon. A Palinnal folytatott beszélgetés alatt Audette adta ki magát a francia elnöknek, és több apró utalást is elejtett, amiből Palin rájöhetett volna az átverésre. „Imádok állatokat ölni. Hmm, a gyilkolás nagy élvezet” - mondta eltúlzott francai akcentussal, amikor már a közös vadászatot tervezték.

Palinnak az sem tűnt fel, hogy az ál-Sárkozy a Steph Carse nevű kanadai énekest Kanada miniszterelnökének nevezte: „Igen, jól végzi a munkáját” – sétált be a csapdába. A teljes beszélgetés itt hallható.

Obama kampányszóviője az esetet így kommentálta: „Még szerencse, hogy mi ellenőrizzük a hívásokat, mielőtt átadjuk a telefont Obamának.”