Fogyasztóvédelmi rádió indult

2007.05.31. 13:28
Közlekedési és fogyasztóvédelmi adó indult a 99.5-ös frekvencián csütörtökön. Az új adón alig lesz zene, közszolgálati feladatokat szeretne ellátni, és Csiszár Jenő a programigazgatója.

Csiszár Jenő, az új adó programigazgatója a rádióállomás indítását bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Rádió Q nem nyereségérdekelt, hanem közszolgálati feladatokat ellátó adás. Szerinte a Rádió Q nevében is utal arra, hogy a minőségi élethez kívánnak támogatást adni azzal, hogy hasznos információkkal szolgálnak a mindennapi élethez, a fogyasztáshoz.

A Q Rádió tulajdonosa a Start Média, amit meghatározó tulajdonosként a Cél Motors jegyez. Vadas Tamás, a Cél-csoport tulajdonosa elmondta: a cégcsoport korábban, 1994-96-ban már próbálkozott közlekedési szolgáltató rádió indításával. A Rádió Q létrehozásába eddig 50-60 millió forintot invesztáltak, amely 200 millió forintra nőhet.

A 24 órás műsornak mindössze 25-30 százaléka zene, a többi a budapesti közlekedést segítő, valamint fogyasztókat támogató riport és interaktív program.