Aliz
6 °C
14 °C

Fogyasztóvédelmi rádió indult

2007.05.31. 13:28
Közlekedési és fogyasztóvédelmi adó indult a 99.5-ös frekvencián csütörtökön. Az új adón alig lesz zene, közszolgálati feladatokat szeretne ellátni, és Csiszár Jenő a programigazgatója.

Csiszár Jenő, az új adó programigazgatója a rádióállomás indítását bejelentő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Rádió Q nem nyereségérdekelt, hanem közszolgálati feladatokat ellátó adás. Szerinte a Rádió Q nevében is utal arra, hogy a minőségi élethez kívánnak támogatást adni azzal, hogy hasznos információkkal szolgálnak a mindennapi élethez, a fogyasztáshoz.

A Q Rádió tulajdonosa a Start Média, amit meghatározó tulajdonosként a Cél Motors jegyez. Vadas Tamás, a Cél-csoport tulajdonosa elmondta: a cégcsoport korábban, 1994-96-ban már próbálkozott közlekedési szolgáltató rádió indításával. A Rádió Q létrehozásába eddig 50-60 millió forintot invesztáltak, amely 200 millió forintra nőhet.

A 24 órás műsornak mindössze 25-30 százaléka zene, a többi a budapesti közlekedést segítő, valamint fogyasztókat támogató riport és interaktív program.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?