Kötéllel a péniszén tartóztatták le a beszpídezett tévést

2008.04.21. 15:40
Letartóztatták a New York-i Central Parkban Richard Questet, a CNN egyik legismertebb arcát, akinél amfetamint találtak. A riportert a rendőrök zárás után találták a parkban, hímtagját és a nyakát egy kötéllel kötötte össze.

Richard Questet, a CNN összetéveszthetetlen, pörgős stílusú sztárriporterét letartóztatták a New York-i a Central Parkban pénteken hajnali háromnegyed négykor, és aznap bent is tartották a rendőrségen. Kábítószer-birtokláson (metamfetamin) kívül még a park házirendjének megsértése és „álldogálás” van a rovásán („loistering”, Amerikában büntetendő, ha valaki gyanúsan sokáig álldogál egy helyen, ezzel próbálják kiszűrni a parkokban a cukrosbácsikat).

Richard Quest (fotó: CNN)

Az őrülten artikuláló médiaszemélyiséget a rendőrök eleinte csak azért vonták kérdőre, mert a park akkor már zárva volt. Quest magától vallotta be nekik, hogy van nála egy kis amfetamin, amit eztán a zsebében meg is találtak. A letartóztatás külön érdekessége, hogy mikor rátaláltak Questre, a nyakát és a nemi szervét egy kötél kötötte össze, valószínűleg valami szexuális játékot folytatott. Az autóját is átkutatták a letartóztatás után, és a kesztyűtartóban találtak még egy másik szexuális segédeszközt is.

A műsorvezető ellen elejtették a vádakat, mivel beleegyezett, hogy az elkövetkező hat hónapban orvosi segítséget vesz igénybe, hogy leszokjon a drogról. A CNN egyelőre nem kommentálta a kínos esetet, Quest ügyvédje pedig annyi magyarázatot fűzött hozzá, hogy ügyfele nem volt tisztában azzal, hogy a park hajnal egytől hatig zárva tart.

Quest 46 éves, 1985-ben kezdett el dolgozni BBC-nél gyakornokként, majd a BBC New York-i tudósítója lett. 2001-től dolgozik a CNN-nél, jelenleg egy üzleti utazás témájú műsort vezet (CNN Business Traveller), de van saját riportműsora is, Quest címmel. A brit származású tévés bevallottan homoszexuális, nemrég például visszautasított egy állásajánlatot az Al Jazeera angol nyelvű adásánál, mondván: „zsidó vagyok és meleg, ezért nem biztos, hogy beválnék”. A CNN-en található bemutatásából is kitűnik, hogy Questet a tévécsatorna a legkiválóbb riporterének tartja, csupa szuperlatívuszokban beszélnek róla.

A metamfetamin hatása

Kisebb dózisok rendszerint eufórikus érzéseket váltanak ki, emellett megfigyelhető az éberség, a tettrekészség növekedése, a környezeti ingerekre való nagyobb érzékenység, az előzetes unalom vagy fáradtság elenyészése, a jó hangulat. Hosszan tartó (több napos) speedezés esetén gyakoribbak a negatív reakciók: félelem, paranoid gondolatok, nyugtalanság, ingerültség, irracionális viselkedés, torzult látás, remegés, rosszullét, fejfájás, koncentrációs zavarok, szédülés, erős szívdobogás, szorongás, mellkasi fájdalmak, hidegrázás, székrekedés vagy más emésztési zavarok. Nagyobb dózisok pszichotikus reakciókat is kiválthatnak. A speed nem befolyásolja számottevően a mentális képességeket, sőt, egyszerű feladatoknál növelheti a végrehajtás hatékonyságát. Ha a szervezet kifárad a túlerőltetéstől (például több napos speedezést követően), akkor már jelentkezhetnek az alváshiányból fakadó mentális zavarok, például hallási és vizuális hallucinációk vagy az emlékezés és az ítélőképesség zavarai. forrás: Wikipédia