A Slágert hallgatják a legtöbben

2007.04.19. 14:22
A Gfk felmérése szerint helyi adókat többen hallgatnak, mint Petőfit vagy éppen a Rádió 1-et. A legkisebb közönséggel a Bartók és a Katolikus Rádió számolhat: csupán a kutatás egyetlen résztvevője nyilatkozott úgy, hogy hallgatta már ezt az adót.

A hazai helyi rádiók összhallgatottsága nagyobb, mint némelyik országos adóé - derül ki a Gfk Hungária Piackutató Intézet által az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) megrendelésére készített év eleji, ezer fős mintán készített felmérésből.

A naponta hallgatott adók versenyét a Sláger Rádió vezeti 19 százalékkal, a Danubius előtt három, a Kossuth előtt hat százalékos előnnyel, majd sorban utánuk a 10 százalékos eredménnyel a helyi adók következnek; száz emberből a Petőfit heten, a Juventust öten, a Rádió1-et hárman hallgatják ilyen rendszerességgel.

A nem országos lefedettségű két hírcsatorna - az Info és a Klub -, valamint a Roxy 1-1 százalékos eredménnyel végzett, akárcsak a harmadik közszolgálati adó, a Bartók.

A hetente többször hallgatott rádiók versenyét a Danubius nyerte 21 százalékkal, a Slágert 1, a Juventust és a Petőfit 11-11 százalékkal megelőzve, míg minden tizenkettedik válaszadó számolt be arról, hogy Kossuthot vagy helyi rádiót hallgat.

A Slágerről és a Danubiusról a válaszadók egyharmada nyilatkozott úgy, hogy sohasem hallgatja, míg a Juventus, a Kossuth és a Petőfi esetében ötből hárman nyilatkoztak így.

A legkisebb közönséggel a Bartók és a Katolikus Rádió számolhat: csupán a kutatás egyetlen résztvevője nyilatkozott úgy, hogy hallgatta már ezt az adót.