Új talk-show az RTL Klubon

2003.04.23. 13:47
Május 5-étől új műsorral jelentkezik az RTL Klub. A hétköznaponként 16 óra 25 perckor adásba kerülő talk-showt a VIVA zenecsatornáról már ismert Balázs fogja vezetni, ennek megfelelően a műsor is a tömör Balázs - Szembesítőshow nevet kapta.

A műsor a tervek szerint sorsordító találkozásokat akar bemutatni, így a már leforgatott tizennyolc részben szerelmespárok békülnek ki, volt szeretők mondják el nagy nyilvánosság előtt, hogy partnerük csapnivalóaz ágyban, vagy éppen egy édesanya találkozik évek óta nem látott gyerekeivel.

A show színpadát fallal osztják ketté, így a szereplők nem tudhatják, hogy ki van a paraván másik oldalán. A műsorvezető elbeszélget az aktuális konfliktusról a résztvevőkkel, megpróbálja kibékíteni őket, és előkészíti a műsor végére időzített találkozást.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója az új showt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a műsorvezetőt nem átcsábították a VIVA-tól, hanem egy együttműködési szerződés keretében vették át, ezért Balázs az év végéig mindkét csatornán látható lesz. A két adó közti együttműködés másik eleme a VIVA-n már futó Barátok közt Klub, ami a sorozat kulisszatitkaiba avatja be a nézőket, de a kétezredik Barátok közt epizód megünneplésére rendezett nagyszabású partit is élőben közvetíti a zenetévé.

A szembesítőshow-val a csatorna vezetése már kora délután az RTL Klub adására akarja csalogatni a tévénézőket, mivel így nagyobb eséllyel maradnak később, a főműsoridőben is az adón.

A műsor a készítői az Index kérdésére elmondták, hogy a korai időpont és a sikamlós témák ellenére nem félnek attól, hogy az ORTT a show miatt esetleg büntetést szabna ki a csatornára.

A show első adásaiban a ValóVilág kieső játékosait faggatja majd Balázs, és a későbbkiesők is feltűnnek majd a műsorban.