Felmondtak az RTL Klub reggeli műsorvezetőinek

2006.08.10. 14:55
Kirúgásokkal indul a Reggeli arculatváltása. Az ébresztőműsorból kiszórták többek között Szily Nórát, Balázsy Pannit és a komplett Padödöt. A nézettségi versenyben kialakult hátrány ledolgozását az egykori Való Világ főszerkesztőjétől várják a tulajdonosok.

Az Index információi szerint egy hosszabb ideje tervezett pályamódosítás kezdődött el az RTL Klub reggeli műsorsávjában, amikor szerdán a csatorna nyolc műsorvezetőjének mondtak fel egyszerre. A Blikk úgy tudja, hogy a képernyős arcok közül csupán Csonka András és Stohl András menekült meg a tisztogatás elől.

Elfáradtak?

Felmondtak viszont a reggeli műsorból Szily Nórának, Balázsy Panninak, Péter Petrának, Lang Györgyinek, Falusy Mariannak, de nem folytathatja a Delelőben Pokrivtsák Mónika és Kasuba L. Szilárd sem. A személyi változásokról szóló bejelentés a hírek szerint váratlanul jött az érintetteknek, bár arról már hónapok óta szó volt, hogy változások lesznek a két produkció háza táján. Az IKO Production Kft. által szállított műsorok ugyanis az elmúlt egy évben tartós lemaradásba kerültek a konkurenciával folytatott nézettségi versenyben. Az Index forrásai szerint a tulajdonosok főként abban látták a probléma okát, hogy a műsorvezetők személyiségére épített adások a közreműködők "fáradásával" szintén elvesztették vonzerejüket.

Valóvilágos folytatás

Úgy tudjuk, hogy az RTL-nél már egy hónapja bemutatták a Reggeli új főszerkesztőjét. Kun Zsuzsát és munkatársait Gregorics András és csapata váltja majd. Gregorics az RTL Klub korábbi megaprodukcióját irányította, ő volt többek között a Való Világ főszerkesztője. Egyes hírek szerint az átalakítás a későbbi műsorsávokat is érinti, valószínű ugyanis, hogy Pokrivtsákék elbocsátásával a Delelő teljesen meg is szűnik. Csonka András, a Reggeli további bizalmat kapott műsorvezetője az Index kérdésére elmondta, hogy egyelőre nincs információja arról, hogy a jövőben kik lépnek a most távozó kollégái helyébe.

Reggeli útkeresés

A műsor az utóbbi hónapokban folyamatosan próbált egy, a közönségnek és a tulajdonosoknak is tetszőbb formát találni. A formakeresés a műsorvezetők lendületes cseréjében is megnyilvánult. A most távozni kényszerülő Péter Petra például csak azt követően került a stábba, hogy a főcím, a zene és a design megújításával egyidőben az év elején távozott a csapatból Kokó, Barabás Éva és Ábel Anita. A januári tervek szerint a hajnali hatkor kezdődő produkció első blokkja főként a gyermektémák köré szerveződik, a "sztár" műsorvezetők pedig héttől jelennek meg a képernyőn vidám, pörgős témákat feldolgozó interjúikkal.

Lesz még jövésmenés

Az RTL Klub kreatív igazgatója szerint természtes folyamat a kereskedelmi tévék életében, ha egy-egy területen véletlenül alulmaradnak a konkurenciával szemben, akkor ott megpróbálnak újítani. Herman Péter az Index azt mondta: ez az újítás zajlik majd Gregorics vezénylete alatt. A most leváltott műsorvezetők utódait a jövő héttől mutatják be a közönségnek. Herman szerint az újak kevesebben lesznek, és várható, hogy amíg megtalálják a megfelelő arcokat, lesz még egy kis jövésmenés a Reggeliben.