Hümmögő

2001.01.26. 17:55
Az RTV Részletes című programmagazin szembe menetel mindennel, ami piacképes és trendi mostanában. Igazi posztmodern cselekedet, így, a szabadságharc előtt. (talán) Nem törnek át.
RTV-címlap - Igazi posztmodern cselekedet
A Magyar Rádió még mindig megőrzött valamit arisztokratikusságából, és ez -lássuk be!- kisebb csoda az elmúlt tíz év ismeretében. Elég, ha csak a Bartókra és a Kossuthra gondolunk ( kicsit kevesebbet gondoljunk a Petőfire, ha szabad kérnem!) A cég azonban nem elégszik meg azzal, hogy meglepően magas színvonalon hozza ezt a két csatornát (jó, mondjuk a Bartókot valamivel magasabban), hanem még rádió- és televízióújságot is kiad, ami messze a legjobb ebben a műfajban. Ez önmagában nem ültetne le Macintosh Classic típusú számítógépem elé, de még ezt is képesek voltak megfejelni.

Az RTV Részletes című programmagazin szembe menetelve mindennel, ami piacképes és trendi mostanában, sorozatosan klasszikus zenészek fotóját hozza le a címlapon. Ez olyan hihetetlen bátor és szemtelen húzás, hogy kénytelen vagyok ezúton megénekelni, mert arra emlékeztet, amikor még nem volt veszve (majdnem) minden. Egy fuvolás vagy egy zongorista fotójával lapot eladni majdnem olyan, mintha kortárs írót, esetleg ( ne adj' Isten!) költőt raknának oda, egy vakmerő és dícsérendő tett, egy partizánakció, ami előtt képzeletbeli kezemmel le kell vennem képzeletbeli kalapomat.

Igazi posztmodern cselekedet, így, a szabadságharc előtt. (talán) Nem törnek át.