Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

1,7 milliárd euróért vásárolják fel a Tv2 tulajdonosát

2005.08.22. 16:15
A 37 tévécsatornát és 11 rádióhálózatot egy befektetési cég vásárolná meg. Az EU trösztellenes hatósága még beszólhat.

A Permina befektetési cég és a Kohlberg Kravis Roberts (KKR) társaság hétfőn megállapodást kötött arról, hogy felvásárolják a luxembourgi székhelyű SBS Broadcasting SA társaságot. Európa egyik legnagyobb műsorszóró társaságának értékét 1,7 milliárd euróban ( 2,07 milliárd dollár) állapították meg.

Az SBS Broadcasting a magyarországi TV2-t működtető társaságnak is fő tulajdonosa.

A Permina és a KKR mintegy 1,7 milliárd eurót fizet majd készpénzben az SBS eszközeiért, köztük 16 televíziós csatornájáért, 21 fizetős tévé csatornájáért, 11 rádióhálózatáért, amelyek kilenc országban 100 millió nézőt, hallgatót érnek el. A két felvásárló társaság átvállalja az SBS adósságait is, amelyekkel együtt az üzlet - kisebbségi részesedést figyelmen kívül hagyó - értéke 1,86 milliárd euró (2,27 milliárd dollár).

Az üzlethez még az Európai Unió trösztellenes hatóságának és az SBS részvényeseinek is hozzájárulásukat kell adni. A részvényesek rendkívüli közgyűlését októberre tervezik összehívni.

Az SBS 1989-ben három skandináv televíziós csatorna üzemeltetésével indult be, majd a cég kereskedelmi televíziós és rádiós állomások működtetésébe fogott Belgiumban, Finnországban, Görögországban, Magyarországon, Hollandiában és Romániában.