Letiltották a South Parkot a menstruáló Szűz Mária miatt

2005.12.30. 18:42
Letiltották a South Park Bloody Mary című epizódjának csütörtök esti tévés sugárzását. A szezon záró része december 7-én már egyszer műsorra került a Comedy Central vígjátékcsatornán, az ismétlését viszont a Katolikus Liga kezdeményezése miatt nem adták le, írja a Defamer.
A Bloody Mary-epizód központi figurája egy Szűz Mária-szobor, aminek fenekéből vér szivárog. XVI. Benedek pápát hívják a helyiek, hogy vizsgálja ki, csoda történt-e. XVI. Benedek kideríti, hogy a vér Szűz Máriának nem a végbeléből, hanem a vaginájából szivárog. "Egy csaj, akinek a pinájából vér folyik, nem csoda. A csajok mindig így véreznek", közli a pápa. Ennyi az epizód története.

#alt#
A Katolikus Liga a menstruáló Szűz Mária miatt bocsánatkérést követelt, illetve biztosítékot arra, hogy mindörökre vegyék le a tévék műsoráról, valamint dvd-n se jelenjen meg. (A film közben a a hivatalos oldalról letölthető.) Külön felháborította a konzervatív csoportot, hogy a szeplőtlen fogantatás napja előtti este mutatták be a filmet.

Emellett azt kérték Joseph A. Califano Jr.-tól, a gyártó Viacom médiaóriás cég egyetlen gyakorló katolikus elnökségi tagjától, hogy határolódjon el a filmtől.

Califano megnézte a filmet, és "római katolikusként" nyilvánosan el is ítélte Szűz Máriának "undorító és visszataszító ábrázolását".

Jelenleg Tom Freston, a Viacom vezérigazgatója vizsgálja az esetet, de még nem adott ki sajtóközleményt, sőt az évzáró értékelő körmailjében sem említette a Viacomhoz tartozó Comedy Central lépését. Pedig a Defamer szerzője szerint közbevethette volna: "50 millió dollárt költöttünk egy olyan műsorra, amit sosem tudunk bemutatni, és megsértettünk vele egymilliárd katolikust. Ezúton is gratulálunk a résztvevőknek!"

South Park és a stúdiók
Míg a South Park-sorozat alkotói, Trey Parker és Matt Stone a Paramount stúdió égisze alatt gyártják egészestés filmjeiket (Amerika kommandó: Világrendőrség című bábfilmjét csakúgy, mint az első South Park nagyfilmet, South Park - Nagyobb, hosszabb és vágatlan), a sorozataikat a Comedy Central tévécsatorna gyártja. A sorozatgyártásra nemrég hosszabbítottak szerződést velük 2008-ig . A Paramount és a Comedy Central egyaránt a Viacom tulajdona.