A Sztárbox félholtra verte a Megasztárt

2004.03.29. 17:04
Anettka és Pandora dulakodása majdnem kétszer annyi nézőt vonzott, mint Gáspár Laci és a musicalek.
Míg a Tv2 tehetségkutató versenye csupán 1 575 363 nézőt vonzott, addig az RTL Klub egész estés sztárbunyójának legjobb pillanatait az AGB statisztikai adatai szerint 1 159 000-el többen 2 734 000-en kísérték figyelemmel. Gáspár Lászlót, Tóth Veronikát, és Oláh Ibolyát, na meg persze a Hair című musical betétdalait az éppen tévét nézők 31,2 százaléka választotta, míg a Sztárbox átlagos közönségaránya elérte az 50,7 százalékot.

Hogyan mérik a nézettséget?
Hogyan működik a rejtélyes nézettségmérő rendszer? Mit jelent a nézettség pontosan? Hány néző véleményéből és hogyan számítják ki a hirdetési piacot meghatározó mutatókat? Az AGB Hungary működésének bemutatása
A hirdetők szempontjából fontos 18 és 49 év közötti lakosság körében is az RTL Klub házi sztárjainak összecsapásai voltak a népszerűbbek. A Fővárosi Nagycirkuszból közvetítetett mérkőzéseket átlagosan 1 232 000 nagy vásárlóerővel rendelkező fiatal nézte végig, míg a Megasztár nótázgatása csak 788 000-ukat érdekelte.

A Sztárbox legnézettebb menete holtversenyben Anettka és Pandora küzdelme, valamint Dopeman és Majka dulakodása volt, mindkét verekedést a nézők 58,2 százaléka izgulta végig. A 18 és 49 év közöttiek között viszont egyértelműen a Való Világ 3 pornószínésznőjének és a Budapest Televízió antisztárjának küzdelmét tartották a legizgalmasabbnak, ennek a menetnek ugyanis 58,3 százalék volt a közönségaránya a korcsoportban, míg a két rapper ökölváltása csak az éppen tévét nézők 57,8 százalékát vonzotta.

A szombat este tehát az RTL Klub fölényes győzelmével végződött, ami azért is meglepő, mivel ezt az időszakot már hetek óta a Tv2 nyeri, és a Megasztár és a Való Világ nézettsége közt már jó ideje nincs számottevő különbség, sőt a Tv2 több tehetségkutató műsora több hétvégén megnyerte már a nézettségi versenyt.