Árpád
-2 °C
3 °C

A Való Világ megint megverte a Megasztárt

2004.09.08. 09:30
Hónapokkal a két sikerműsor befejezése után a múlt héten újból a valóságshow nyert a tehetségkutató műsor felett a nézettségi versenyben, hiszen a Való Világ szereplőinek vetélkedője több nézőt vonzott, mint a megasztárok agytornája. Vágó István uralja a listát, az RTL Klub megint beelőzött.
Az őszi tanévkezdés után visszavette a vezetést az RTL Klub, pedig a nyári hónapokban a Tv2 már több korcsoportban megközelítette vagy meg is előzte konkurensét. Míg a múlt héten még a Tv2-t 1,1 százalékkal többen választották, mint a nézői egy részét nyáron rendszeresen elvesztő RTL Klubot, addig az augusztus 30. és szeptember 5. közötti héten a csatorna már átvette a vezetést, hiszen az AGB Hungary adatai szerint az RTL Klubot átlagosan a nézők 28,5 százaléka választotta, míg a Tv2-re csak 26,7 százalék kapcsolt.

Az RTL Klub a főműsoridőben és a hirdetőknek kedves 18 és 49 év közötti korcsoportban nyáron is megőrizte előnyét, amit szeptemberben tovább növelt. A múlt héten már 4,8 százalékkal vezetett az RTL Klub az esti műsorsávban, míg a fiatalok közt 3,8 százalék volt az előnye a Tv2-vel szemben.

Vágó mindent vitt

A hét legnézettebb műsora a Legyen Ön is milliomos! csütörtöki különkiadása lett, amiben a Való Világ szereplői küzdöttek meg Vágó István kérdéseivel. A vetélkedőt 2 169 000-n nézték végig, pedig aznap, alig egy órával korábban már volt egy Legyen Ön is milliomos, ami 1 854 000 nézőt vonzott a képernyők elé. Vágó István egész héten jól szerepelt, hiszen a vetélkedő egyes részeit átlagosan 1 805 000-n választották.

A hét második legnézettebb műsora a csütörtöki Barátoka közt lett 2 044 000 nézővel, amely két Legyen Ön is milliomos közt szórakoztatta a nézőket. A harmadik helyre David Merlini szabadulása futott be 1 975 000 nézővel, míg a negyedik a Tv2-n futó Columbo-sorozat aktuális epizódja lett, amire 1 861 000-n voltak kíváncsiak. Az Irigy Hónaljmirigy paródiashowjának ismétlése, ami a nyári hónapokban rendre a nézettségi lista élén végzett, ezúttal csak az ötödik lett a maga 1 852 000 nézőjével.

Nem nézték a Megasztár agyalását

A Tv2 Megasztár című műsora ezen a héten alulmaradt a Való Világgal szemben, pedig mindkét műsor már hónapok óta véget ért. A Megasztár szereplőivel készített vetélkedő ugyanis egymillióval kevesebben nézték, mint a Való Világ villalakóival forgatott Legyen Ön is milliomost. Jakupcsek Gabriella Milliomos című műveltségi vetélkedőjének különkiadására mindössze 1 214 000-n voltak kíváncsiak.

Jól szerepelt viszont a Tv2 tudományos magazinja, a Magellán, ami szombat este megverte a Survivor című túlélőshow második szériájának adását. A reality műsor mindössze 875 000 embert érdekelt, míg a rivális csatornán futó műsorra 1 107 000-n kapcsoltak.

Ugyan a Napló 1 647 000 nézőjével ezen a héten csak a hatodik lett a nézettségi listán, de a Tv2 riportmagazinja így is megverte az ellene hadrendbe állított Szeress most! című szappanoperát, amit vasárnap este mindössze 1 055 000-n láttak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?