A tv2 nyerte a szilvesztert

2003.01.03. 13:35
A tv2-n sugárzott Irigy Hónaljmirigy-show volt a szilveszteri műsorkínálat legsikeresebb produkciója. Az RTL Klub legjobb eredményt elérő programja a Heti Hetes, amelyet azonban az MTV-n debütáló Szuperbuli, Lajcsi új mulatósa is megelőzött. A tv2 ugyanakkor pénzügyi nehézségekkel küzd.
Egyértelműen a tv2 nyerte a szilveszteri nézettségi versenyt - derül ki az AGB Hungary adataiból. A teljes lakosság körében a legtöbben - 2,75 millióan - az Irigy Hónaljmirigy-show-t nézték. A második helyezett 2,57 millió nézővel az Activity, harmadik pedig a Sas-taps, Sas József kabaréja 2,46 millióval. Jóval alacsonyabb nézőszámokkal, de hasonló a rangsor a kereskedelmi célcsoportban, vagyis a 18-49 évesek között.

Az RTL Klubon a Heti Hetes volt a legnézettebb műsor, a közéleti kabarét 1,35 millióan tekintették meg. A megújult közszolgálati televízió is felvette a kesztyűt: az MTV-n Szuperbuli címmel újraéledő Dáridó 1,58 millió nézőt ültetett a képernyő elé.

Anyagilag az RTL jobban áll

23 milliárd forint az RTL Klub idei várható árbevétele, míg a tv2-ét 17 milliárdra becsülik - adta hírül a Magyar Hírlap. Emellett a tv2 kiadásai jóval meghaladják versenytársáét. A csatorna ezért többletfinanszírozásra szorul; a napilap értesülése szerint az adót üzemeltető részvénytársaság, az MTM-SBS Rt. hatmilliárd forintos hitelkérelemmel fordult a Magyar Fejlesztési Bankhoz. Pintér Dezső, a tv2 elnöke nem kommentálta a lap információit. Ismeretes, hogy a tv2 négy éve az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól hasonló összegű hitelt vett fel.