Napi híradóval és paparazzo-műsorral támad a pletykatévé

2005.11.08. 16:00
Oprah, Entertainment Tonight, Diana és luxushotelbe költöző hazai haknisztárok a Story Tv műsorán. Decembertől akár 950 ezer háztartás kaphatja meg a napi sztáradagját.

November 5-én indult a Story Tv-ként elhíresült pletykacsatornát, amelynek teljes neve tulajdonképpen 4-es csatorna - a Story Tv. Az egymilliárd forintos alaptőkével gründolt csatornában pár hete még tulajdonos volt Frei Tamás is, aki azonban kénytelen volt eladni tulajdonrészét.

A 4-es csatorna egyelőre csak próbaadást sugároz, de ha a csatorna tervei szerint alakul minden, december elején már közel 950 ezer háztartásban lehet majd fogni az adót. A 4-es csatorna januártól már napi tizennyolc órában sugároz majd, műsorideje nyolcvan százalékában a külföldi hírességekkel, hollywoodi sztárokkal fog foglalkozni, míg a fennmaradó húsz százalékban a hazai hírességek és haknisztárok életébe enged majd bepillantást.

Amerika hangja

A csatornán többek közt látható lesz a Sztárstílus című amerikai trendmagazin, a Híresek és Gazdagok, meg a titkok és Botrányok című sztárokkal foglalkozó dokumentumsorozat, előbbi a mai Hollywood életét mutatja be, míg az utóbbi a harmincas évek amerikai hírességeinek viselt dolgaival foglalkozik.

Emellett az adó Amerika legnagyobb beszélgetős műsorait és show-it is műsorára tűzi, így a 4-es csatornán jelentkezik majd Oprah Winfrey is.

A csatorna egyik nagy dobása amerikai legnevesebb szórakoztatóipari hírműsorának átvétele és magyarítása. Az Entertainment Tonight legújabb kiadását az amerikai sugárzás után pár órával már megnézhetik majd a magyar nézők, ráadásul a 4es csatorna hazai hírekkel is feldúsítja a show-t, aminek magyar kiadását Kapócs Zsóka modell vezeti majd.

Hazai hakni

A csatorna másik hétköznaponként jelentkező saját gyártású műsora a Rádió Petra vezette Leg 21 lesz, amelyben a hazai sztárok között állítanak fel rangosort különböző szempontok alapján, például megmutatják a 21 leggazdagabb hírességet, vagy a 21 legszebb celeblakást.

Emellett például elindul a Paparazzo című műsor, ami sztárok - állítólag rejtett - titkait tárja majd fel, és a Lakosztály, amiben egy híres házaspár költözik be egy hétvégére a Grasham palotába, persze pár operatőr társaságában.

Hercegnők és királyok

A 4-es csatorna emellett kiemelt figyelmet fordít az európai uralkodói házak viselt dolgaira, például műsorra tűznek egy olyan sorozatot, amely színészekkel játssza el az angol vagy éppen a belga uralkodóházak modern történetét, és persze aprólékosan foglalkozik a királyok, királynők szerelmi életével is.

A csatorna havonta jelentkező tematikus hetei is gyakran foglalkoznak majd az uralkodókkal. Először természetesen Diana életének szentelnek majd egy teljes hetet, amikor is több dokumentumfilm fog szólni a nyolc éve meghalt hercegnőről, és Diana testőre, komornyikja is megszólal majd, az igazán fanatikus nézők pedig még Diana ruhatárával is megismerkedhetnek.

Élvonalbeli arculat

A 4-es csatorna képi világát az a Kemistry nevű cég jegyzi, amely a BBC, a Channel 4, vagy éppen a National Geographic arculatát is tervezte. A pletykatévé pedig kapcsolatban áll a BBC-vel és az amerikai Entertainment Tv-vel is, így várhatóan a legújabb külföldi műsorok és show-k is rövid időn belül megjelennek az adó kínálatában.

A csatorna médiapartnerei a Story Tv-ben jelentős tulajdonrésszel rendelkező Sanoma Budapest Rt. által kiadott lapok lesznek, így a tévéadó szorosan együtt fog működni a Storyval, a Besttel, a Blikk-kel és a Nők Lapjával is.