Sváby András Vágó István ellen vonul

2007.02.06. 21:23
Sváby otthagyja a Naplót, és a Tv2 riportmagazinja helyett inkább az 1 a 100 ellen című vetélkedőt vezeti majd márciustól minden hétköznap este.
"Sváby András ezen a hétvégén vezeti utoljára a Tv2 Napló című riportmagazinját, mivel ezentúl a csatorna új 1 a 100 ellen című vetélkedőjének lesz a házigazdája" - jelentette be a csatorna az Aktív című bulvárhíradóban.

Sváby András helyét a Napló műsorvezetői posztján eddig is gyakran feltűnő Azurák Csaba veszi át, aki ezentúl váltótárs nélkül konferálja majd fel hétről hétre a vasárnap esti riportokat. Sváby András egyébként nem szakad el teljesen a Naplótól, hiszen alapítója és jelenleg is ügyvezető igazgatója a műsort gyártó, a Tv2-t is tulajdonló SBS száz százalékos tulajdonában lévő Interaktív Kft-nek.

A Tv2 új fegyvere

Az 1 a 100 ellen várhatóan március elején indul majd a Tv2-n. A vetélkedő az Áll az alkuhoz hasonlóan az Endemol műsorformátum-gyártó cég licence, és az 1 a 100 ellen jelenleg is sikerrel megy az amerikai NBC-n. Ebben a vetélkedőben egy játékos áll szemben a száz tagból álló tömeggel, mindenki ugyanazokra a kérdésekre válaszol, ha a játékos jól válaszol, akkor örülhet, de pénzt a tömeg rosszul válaszoló tagjai után kap. Minél többen válaszoltak rosszul, annál jobban örül a játékos. Ha pedig a játékos elbukik, a közönség még játékban lévő tagjai osztoznak a nyereményén. A műsorba belenézhet az NBC honlapján.

A vetélkedő eredeti házigazdája az Áll az alku egykori műsorvezetője, Gundel Takács Gábor lett volna, aki viszont a forgatás előtt pár héttel otthagyta a csatornát, hogy a közszolgálati csatornához szegődjön. Az MTV-nél azóta is titkolóznak, így nem lehet tudni, hogy Gundel Takács végül is milyen műsorokban tűnik fel, illetve hogy egyáltalán kötött-e szerződést a csatornával.