Jenő
-3 °C
6 °C

Melegek miatt bírságolták a szingapúri tévét

2008.04.26. 08:56
Csaknem 1,8 millió forintnak megfelelő összegre bírságolta a szingapúri médiahatóság a délkelet-ázsiai városállam köztelevízióját, mert egyik műsorában bemutatott egy homoszexuális párt és örökbe fogadott csecsemőjüket.

A Straits Times című napilap beszámolója szerint a médiahatóság úgy találta, hogy köztévé lakberendezéssel foglalkozó sorozatának szóbanforgó epizódja - amelyben a műsor házigazdája egy gyerekszobát segítenek berendezni a meleg párnak - "a homoszexuális életvitelt népszerűsíti".

A kormánypárti újság szerint a cenzúra kifogásolta, hogy a műsorban a csecsemővel együtt feltűnt a meleg pár, a házigazda pedig családnak ismerte el őket. Ezzel ugyanis a tévécsatorna megsértette azt az előírást, amely tiltja a homoszexualitást "népszerűsítő, igazoló vagy dicsőítő műsorok" sugárzását, szólt a verdikt.

Szingapúrban bűncselekmény a homoszexualitás, és ha egy férfit "szemérem elleni súlyos vétségen" kapnak rajta egy másik férfival, két évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak rá, bár ilyen bűnvádi eljárást ritkán indítanak a hatóságok.

A hatóságok korábban a melegfesztiválokat és -filmeket is tiltották, ennek ellenére a metropolisz gyarapodó meleg közösségnek ad otthont.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?