Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Műholdas szolgáltatást indít a T-Home

2008.11.24. 14:01
T-Home Sat Tv néven digitális műholdas szolgáltatást indít a Magyar Telekom. Beismerik, hogy későn ébredtek, de gyors piaci terjeszkedésben reménykednek.

A Magyar Telekom (MT) valamivel kevesebb, mint 1 milliárd forint beruházással országos műholdas televíziós szolgáltatást indított T-Home Sat Tv néven.

Winkler János, a társaság vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy másokhoz képest kicsit késve indították be ugyan a szolgáltatást, de január óta egyre gyorsabb ütemben hozzák be lemaradásukat.

Hozzátette: az MT az elmúlt nagy átalakuláson megy keresztül. A cél az, hogy a társaságra ne mint vezetékes telefonszolgáltatóra gondoljanak az emberek, hanem mint egy olyan cégre, amelyik a legfontosabb három képernyőn - számítógép, mobiltelefon és televízió - nyújt szolgáltatást. A cég viszont azt nem közölte, hogy a tervek szerint egy év alatt hány előfizetője lesz a T-Home Sat Tv-nek, ám azt igen, hogy gyors felfutást várnak.

A műholdas csomag 1990 forintért kínál 49 csatornát, és 990 forintot kell fizetni a 13 magyar nyelvű csatornát és egy pornóadót tartalmazó alapcsomagért. A Magyar Telekom ezzel a DigiTv és a UPC árai alá ment, hiszen a 16 csatornás alapcsomag 1200 forint a DigiTv-nál, míg például a UPC műholdas szolgáltatásában a 49 csatornát kínáló középső csomag 4000 forint, azaz kétszer annyi mint a T-Home most meghirdetett árai.