Műholdas szolgáltatást indít a T-Home

2008.11.24. 14:01
T-Home Sat Tv néven digitális műholdas szolgáltatást indít a Magyar Telekom. Beismerik, hogy későn ébredtek, de gyors piaci terjeszkedésben reménykednek.

A Magyar Telekom (MT) valamivel kevesebb, mint 1 milliárd forint beruházással országos műholdas televíziós szolgáltatást indított T-Home Sat Tv néven.

Winkler János, a társaság vezérigazgató-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy másokhoz képest kicsit késve indították be ugyan a szolgáltatást, de január óta egyre gyorsabb ütemben hozzák be lemaradásukat.

Hozzátette: az MT az elmúlt nagy átalakuláson megy keresztül. A cél az, hogy a társaságra ne mint vezetékes telefonszolgáltatóra gondoljanak az emberek, hanem mint egy olyan cégre, amelyik a legfontosabb három képernyőn - számítógép, mobiltelefon és televízió - nyújt szolgáltatást. A cég viszont azt nem közölte, hogy a tervek szerint egy év alatt hány előfizetője lesz a T-Home Sat Tv-nek, ám azt igen, hogy gyors felfutást várnak.

A műholdas csomag 1990 forintért kínál 49 csatornát, és 990 forintot kell fizetni a 13 magyar nyelvű csatornát és egy pornóadót tartalmazó alapcsomagért. A Magyar Telekom ezzel a DigiTv és a UPC árai alá ment, hiszen a 16 csatornás alapcsomag 1200 forint a DigiTv-nál, míg például a UPC műholdas szolgáltatásában a 49 csatornát kínáló középső csomag 4000 forint, azaz kétszer annyi mint a T-Home most meghirdetett árai.