Kilakoltatási kísérlet a Tilos Rádiónál

2000.12.12. 16:42
Negyvennyolc órán belül ki kell költöznie a Tilos Rádiónak a Podmaniczky utcai irodájából - ezt a Terézvárosi Vagyonkezelői Rt. munkatársa közölte a rádió helyszínen tartozkodó munkatársaival kedden.
A négy biztonsági őr által elkísért hivatalnok a Tilos Kulturális Alapítvány ki nem egyenlített közüzemi tartozásaira és a Podmaniczky utcai ingatlan nem rendeltetésszerű használatára hivatkozott, amikor a rádió munkatársait felszólította a helyiség elhagyására. Mivel a Tilos Rádió sem az önkormányzatól sem a vagyonkezelő társaságtól nem kapott előzetes figyelmeztetést, és a helyszínen tartozkodó vagyonkezelő sem tudott írásos dokumentumot felmutatni, a rádió munkatársai megtagadták az azonnali kilakoltatást.

Rozgonyi Zoltán, a Tilos Rádió ügyvezetője szerint a Podmaniczky utcai önkormányzati bérlakást augusztus 30-ig valóban nem rendeltetésszerűen használták, ám azóta a stúdió elköltözött a Blue Box Mozi épületébe, a lakásban kizárólag irodai felszerelés maradt. Az ügyvezető hozzátette - a számláik is rendezve vannak, csak az éppen esedékes havi költségekkel tartoznak.

A terézvárosi önkormányzat ingatlanügyekkel foglalkozó munkatársa az Indexnek elmondta, hogy a Tilos Rádió és az önkormányzat között élő szerződés áll fent, sem anyagi elmaradásról, sem a vagyonkezelő társaság lépéséről nem tudtak.

A vagyonkezelő társaság alkalmazottai, akiket nem sikerült elérnünk, a negyvennyolc órás határidő lejárta után, csütörtökön ismét ellátogatnak a rádió irodájába.