Valóságshow indul Görög Zita főszereplésével?

2006.06.09. 07:27
A Viasat3 a Topmodell leszek magyar változatát szeptembertől sugározná. Az Index információi szerint Görög Zita lehet a műsor kegyetlen házigazdája.

A Viasat3 szeptemberben kezdi el sugározni az egyik legnépszerűbb, amerikai tehetségkutató valóságshow, a Topmodell leszek (America's Next Top Model) sorozatának magyar változatát. Az amerikai verziót már 2004 óta vetíti a csatorna, a műsor pedig a Viasat3 közlése szerint a csatorna átlagnézettségéhez képest kiemelkedően jó eredményeket ért el a 18 és 34 év közötti nők körében. Ilyen nagy költségvetésű saját gyártás műsorral utoljára 2003 őszén jelentkezett a Viasat3, amikor a Farm című heti valóságshow csúnyán alulmaradt a nézettségi versenyben a két nagy országos kereskedelmi csatorna valóságshow-jával, a Big Brotherrel és a Való Világgal szemben. Viszont a Viasat3-on futott Magyarország első valóságshow-ja, a Bár.

Kemény játék

A Topmodell leszek különböző helyi verzióit eddig Amerikában, Angliában, Németországban, Franciaországban és Svédországban készítették el. Minden mutációban közös, hogy az egyes részekben nyomon követhetjük tizenkét kiválasztott lány küzdelmét a Topmodell címért folyó kieséses versenyben, melynek során különleges, a modellszakmával összefüggő feladatokat kell teljesíteniük, és teljesítményüket háromfős szakmai zsűri értékeli.

A zsűri tagjai minden országban divatszakemberek, fotósok, és modellügynökségek vezetői. A zsűri elnöke pedig egy minden tekintetben hiteles és meghatározó hazai szupermodell, az Egyesült Államokban a műsor szülőanyja Tyra Banks, Németországban pedig szigorúságával gyakran a közönséget is magára haragító Heidi Klum volt. Ő például azzal vált hírhedté, hogy az egyik, anorexia-gyanús versenyzőt azért ejtette ki, mert szerinte túlsúlyos volt, ráadásul mindezt el is mondta a kamerák előtt .

Zita vagy nem Zita?

A versenyre 2006. június 15-től jelentkezhetnek majd 18 és 30 év közötti lányok, a magyarországi zsűritagok személyét a Viasat3 június végén hozza majd nyilvánosságra.

A Subbacultcha internetes megmondó hírlevél többször is írt már arról, hogy a Topmodell leszek magyar verziójának legyártását fontolgatja a Tv2, és az underground hírlevél Görög Zitát nevezte meg, mint a műsor leendő házigazdáját.

Az Index információi szerint a Tv2 soha nem fontolgatta ilyen valóságshow műsorra tűzését, de a hírlevél Görög Zitára vonatkozó értesülései mégsem tűnnek légből kapottnak, mivel információink szerint pozíciója igencsak megrendült a Tv2-nél Megasztár után, sőt szeptembertől valószínűleg már szerződés sem fogja kötni a csatornához.