A tv2-nek több a bevétele, mint a kiadása

2003.05.12. 11:11
Stabilnak nevezte a tv2 piaci helyzetét Kereszty Gábor vezérigazgató az MTI-nek nyilatkozva, konkrét összegeket azonban nem kívánt közölni.

Korábbi, a csatorna pénzügyi nehézségeiről szóló sajtóinformációk kapcsán utalt arra, hogy az idei év első három hónapjában több mint húsz százalékkal volt magasabb a kereskedelmi televízió árbevétele, mint 2002 azonos időszakában, miközben kiadásaik a tervezettek szerint alakultak.

Hozzátette, már az arculatváltást követő időszakban, 2002 utolsó negyedévében "a tervezettnél jóval magasabb árbevételt könyvelhetett el a társaság".

- Abszolút pozitív a gazdaságosságunk - fogalmazott Kereszty Gábor, annyit téve hozzá, hogy "nagyobb a bevételi oldal, mint a kiadási". A hitelfelvételről megjelent sajtóinformációkról a vezérigazgató úgy nyilatkozott, bankokkal folytatnak tárgyalásokat, amelyeknek célja 1997-ben felvett konzorcium-hitelük átstrukturálása, ez azonban - hangsúlyozta -, nem a napi működést szolgáló, hanem stratégiai lépés.

Szavai szerint az átütemezéssel felszabaduló forrásokból például fejleszthetnék a televíziót, áttérhetnének a digitális technikára.

Április közepén a Magyar Nemzet cikkben számolt be arról, hogy a Magyar Fejlesztési Bankhoz benyújtott 6 milliárdos hitelkérelem után a Postabank is elutasította a csatorna 3 milliárd forintos hitelét. Akkor a csatorna közleményben tudatta, hogy a hiteligénynek semmi köze a társaság mindennapi működésének finanszírozásához, annak célja a jelenlegi hitelportfólió feltételeinek javítása.