Hétfőtől a férfiaknak is van tévéadójuk

2008.01.25. 01:05
Január 28-tól egymillió háztartásban érhető el a Viasat3 férfiakra hangolt változata, a Tv6. A csatorna sportközvetítésekkel, scifi- és akciósorozatokkal, felnőtteknek szóló rajzfilmekkel, meg erotikával várja a nézőket. A UPC és a DigiTv előfizetőinek azonban egyelőre nem láthatják az adó műsorát.

A többségében nők által nézett Viasat3 "férfi párja" lesz a jövő hétfőn induló Tv6 televíziós csatorna - hangzott el a tulajdonos Viasat-cégcsoport csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kocsis Attila, a cégcsoport magyarországi vezérigazgatója sem a befektetés mértékéről, sem arról nem kívánt nyilatkozni, mikorra várnak nyereséget az új csatornától a tulajdonosok, csupán annyit mondott, hogy több év alatt akarják a piacon meghatározó csatornává felépíteni a Tv6-ot. Azzal, hogy a Viasat3 a női közönség felé mozdult el, pedig mintegy helyet csináltak egy férficsatornának is, mivel ebben a szegmensben egyelőre nincsen fontos piaci szereplő. Kifejezetten férfias csatornának legfeljebb a Discovery Channel és a National Geographic számít.

Először ismétlések

A Tv6-on az első hónapokban nappal sorozatok és akciófilmek, sportközvetítések, valami scifik, és felnőtteknek szóló animációs sorozatok kerülnek adásba, a Viasat éjszakai erotikus műsorai pedig egyszerűen átvándorolnak a Tv6-ra.

Az első hónapokban a Tv6-on a Viasat3-on már egyszer levetített műsorok ismétlései futnak majd, így leadják a Futuramát, vagy éppen a Simpson család epizódjait. (Ez utóbbit a nyolcadik évadtól láthatják a Tv6 nézői, de állítólag már folynak a tárgyalások az eddig még sehol nem vetített első hét évad bemutatásáról is).

A Tv6 a bevezetési időszak után, áprilistól frissíti majd programkínálatát új, eddig még Magyarországon be nem mutatott sorozatokkal. A tárgyalások még folynak, ezért a csatorna vezetői nem nyilatkoztak az új műsorokról, annyit lehet tudni, hogy több itthon még nem látott amerikai sitcom és scifi érkezik majd tavasztól. (Ez utóbbi közül ár biztos bemutatják majd a Mutan X című sorozatot).

A Tv6-on egyelőre nem lesznek saját gyártású műsorok, ezekkel legkorábban ősszel jelentkezik majd az adó. Addig is a Tv6-ra kerül majd a Bajnokok Ligájának több meccse, míg a kézilabda bajnokok ligájának mérkőzéseit felvételről este kilenckor, főműsoridőben adja majd a csatorna.

Nem mindenhol

Induláskor mintegy egymillió háztartásba jut el a műsor, amelyet több nagy kábelszolgáltató nem a családi, hanem alapcsomagjába tett. A Tv6 már január 28-től feltűnik majd a T-Kábel és a FiberNet hálózatán, viszont egyelőre a csatorna nem tudott megállapodni a UPC-vel és a DigiTv-vel.

Kocsis Attila szerint a tárgyalások még folynak, és várhatóan még idén bekerül majd a legnagyobb szolgáltatok kínálatába is a csatorna.

Nemzetközi brand

A Tv6 nevet és márkát Svédországban és Litvániában vezette eddig be a Viasat-csoport, (Bulgáriában pedig majd ősszel indul az adó) ezekben az országokban 10 százalék feletti közönségarány felett teljesítenek ezek az adók. A svéd Tv6-on olyan sorozatok láthatóak, mint a Stargate, a VIP - Több mint testőr Pamela Andersonnal, a Simpson-család vagy éppen a Cops című rendőrségi dokumentumsorozat. A litván csatornán valamivel kevesebb a scifi, de itt sugározzák a Monk című krimit, az Office-t, Will és Grace kalandjait, és közvetítik az észak-európai pókerbajnokság fordulóit is.

A magyar Tv6 logójában szerepel majd a Viasat szó, hogy a nézők könnyebben be tudják azonosítani, hogy a Viasat3 testvéradójáról van szól. Volt ugyan szó arról, hogy az új csatornát Viasat6-nak nevezzék el, de erről végül is a nehézkes kiejtés miatt lemondtak. Kocsis Attila viszont nem kizárt, hogy előbb vagy utóbb a Viasat3 veszi fel a nemzetközi brand nevét, és lesz Tv3 (Az induláskor azért nem így nevezték el az adót, mert éppen akkor szűnt meg a Baló György által vezetett Tv3).