Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Dr. Csernus otthagyta a Viasatot

2004.09.03. 14:19
Csernus Imre botrányos körülmények közt a Viasat3 őszi műsorstruktúráját ismertető sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megválik a csatornától. A televíziós pszichológus megvárta, hogy bejelentsék, műsora hétfőtől új részekkel jelentkezik, majd felállt, és a Dr Csernust gyártó Papírtigris Produkciós Iroda munkatársával és egy ügyvéddel együtt a sajtó képviselői előtt átnyújtotta hivatalos felmondását a Viasat3 vezérigazgatójának, Kocsis Attilának.
"A Viasat3 tegnap egy faxban jelezte, hogy felbontja a Papírtigris Produkciós Irodával kötött szerződését, és leveszi a Dr. Csernust" - mondta el a pszichiáter, aki jelezte, hogy a csatorna ugyan felajánlotta, hogy új szerződést köt vele, de ő nem él ezzel a lehetőséggel.

"Remélem, hogy lesz olyan televíziós csatorna, ahol emelt fővel folytathatom a munkát" - mondta Csernus Imre, majd távozott a sajtótájékoztató helyszínéről.

'Szembeköpném magam

Az Index felhívta a sajtótájékoztató után Csernus Imrét, aki érdeklődésünkre elmondta: csütörtökön a Viasat3 egy faxban felmondott a Csernus produkciónak. Az iroda és Csernus ekkor egy médiajogászhoz fordult, aki megállapította, hogy a felmondás érvénytelen. A faxon az is szerepelt, hogy a csatorna egy új műsort tervez az orvossal, de mint Csernus elmondta, az új műsor koncepciójáról semmi nem derült ki, és egyébként sem emlékszik a fax minden részletére. Csernus elmondta, hogy mivel a felmondás jogszerűtlen volt, de helyzete a csatornánál ellehetetlenült, ezért inkább ők mondtak fel.

"Mi eredetileg úgy mentünk el a sajtótájékoztatóra, hogy ott majd felmondanak nekünk, ezzel szemben a Viasat3 azt a látszatot keltette, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Fölháborítónak tartom, hogy a Viasat3 a saját sajtótájékoztatóján nem vállalja be saját döntését. Nekem ekkor durrant el az agyam. Hitelem érdekében kötelességemnek éreztem, hogy tájékoztassam az embereket a valós helyzetről. Szembeköpném magam, ha nem reagáltam volna" - mondta Csernus Imre.

A pszichiáter a közeli jövőre vonatkozó kérdésekre - mint mondta - egyelőre nem tud nyilatkozni.

Nem volt bajuk vele

A sajtótájékoztatón újságírói kérdésre Kocsis Attila, a csatorna vezérigazgatója elmondta, hogy ugyan Csernus Imre a Viasat3 egyik legismertebb, legmarkánsabb arca volt, de műsora nem tudta ezt az ismertséget nézettségé konvertálni.

"A dinamikusan fejlődő csatorna többi műsorához képest a Dr Csernus már nem ért el kimagasló nézettséget" - mondta el Kocsis, aki szerint a csatorna vezetésének nem volt tartalmi kifogása a műsorral kapcsolatban, éppen ezért szerették volna az adónál tartani Csernust, csak naponta jelentkező műsor helyett egy heti rendszerességű új műsort képzeltek el a pszichiáter számára.

"Számítottunk, hogy Csernus Imre valami hasonló látványos akcióba kezd majd, és bár ez még talán most nem látszik, de úgy véljük, hogy ez a későbbiekben még a csatorna javára válik" - tette hozzá

Csernus nélkül

A sajtótájékoztatón a Viasat3 ismertette új, őszi műsorstruktúráját, és új műsorait. Új valóságshow-val jelentkezik a csatorna, a Szupermodell leszek című amerikai műsort a szupermodell, Tyra Banks vezeti, és a műsorban tizenkét lányt követ majd a kamera, akik mind a kifutóra vágynak.

Emellett a csatorna műsora tűzi a Kés alatt című amerikai szappanoperát, amely az egyik legnépszerűbb sorozat az Egyesült Államokban. A Viasat3-on látható ezenkívül majd hétről hétre a Bajnokok Ligája is.

A Viasat egyetlen új, saját gyártású műsora a Fitt Akták lesz, amelyben Pesuth Rita és a kamerák előtt még újonc Illés Gabriella adnak majd életvezetési és fitness tanácsokat, azoknak akik elégedetlenek alakjukkal, és egészségesebben szeretnének élni.

Növekvő nézettség

Folyamatosan növekednek a Viasat3 reklámbevételei, emelkedik a csatorna nézettsége - mondta el Kocsis Attila vezérigazgató.

2002-höz képest "évente duplázni tudjuk hirdetési bevételeinket" - közölte konkrét bevételi adatok említése nélkül, felidézve ez év eleji jóslatát, hogy "2004 a Viasat éve lesz".

Nézettségi adataik "töretlen fejlődéséről" beszámolva a vezérigazgató megemlítette, hogy az első félévben 4,3 százalékos átlagos közönségarányt ért el az adó, míg júliusban 5,6 százalékos volt a hirdetők által előnyben részesített 18-49 éves korosztályban kimutatott kereskedelmi közönségarányuk.