Magyarországra jön a Music Television tulajdonosa

2007.03.02. 18:05
A világ egyik legnagyobb médiavállalata, a Viacom Londonból Budapestre költözteti az alkalmazottak egy részét.

A Viacom Inc. MTV Networks csütörtökön nemzetközi tevékenysége átalakítását jelentette be, amely újabb 250 fős leépítést jelent a mintegy három héttel ezelőtti, 250 alkalmazottat érintő amerikai elbocsátásokon felül. Az újabb elbocsátások többsége a cég ázsiai részlegeit érintik.

A Viacom összeolvasztja, vagy bezárja néhány nemzetközi tevékenységi területét, miközben kiterjeszti és áthelyezi alkalmazottait más országokba. Latin-amerikai alkalmazottainak egy részét Miamiból Buenos Airesbe telepíti, feltörekvőpiaci- és közel-keleti csoportjának egy részét pedig Londonból Budapestre és Varsóba helyezi át.

A Viacom egyebek között a könnyűzenei műsort sugárzó Music Television tévéállomás, továbbá a hasonló profilú VH1 adó és a Nickelodeon gyermekműsor-csatornát, valamit a South Parkról hírhedt Comedy Centralt magában foglaló MTV Networks tulajdonosa. Ezenkívül számos egyéb médiaérdekeltsége is van, így többek között övé a Paramount filmstúdió és a Dreamworksben is van részesedése.

A Viacom a tavalyi év utolsó három hónapjában több mint 480 millió dolláros nyereséget könyvelt el 3,5 milliárdos forgalom mellett.