Aliz
6 °C
14 °C

Először zárt nyereséges évet a Viasat3

2007.02.19. 19:30
A kábelcsatorna két éve még milliárdos veszteséget termelt, 2006-ot már szerény nyereséggel zárta. Idén egy rakás új, saját gyártású műsorral készülnek.

A Viasat3 televíziós csatornát üzemeltető Viasat Hungária Zrt. tavaly először zárta nyereséggel az évet, miközben árbevétele egy év alatt 30 százalékkal 117 millió svéd koronára (mintegy 3,35 milliárd forintra) emelkedett.

A svéd Modern Times Group vállalatcsoporthoz tartozó Viasat3 múlt évi üzemi szintű nyeresége 3 százalékkal a terv felett, 4 millió korona, azaz több mint 120 millió forint volt, míg az előző, a 2005. évben még 16 millió svéd korona veszteséget könyvelt el.

Csak a negyedik negyedévben az árbevétel elérte a 38 millió svéd koronát, azaz a 1,04 milliárd forintot.

Kocsis Attila, a Viasat3 vezérigazgatója hangsúlyozta: az eredmény "a Viasat3 üzleti modelljének helyességét bizonyítja a nézői és a hirdetői piacokon egyaránt. Az országos földi sugárzású adók nézettsége folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, az ezen kívüli, kábeles piacon a csatornabőség tovább fokozódik, és megjelentek egy új, digitális televíziós világ első képviselői is. Ebben a piaci helyzetben a Viasat3 olyan stratégiai pozíciókat szerzett, amellyel a következő évek változásainak fő haszonélvezője lehet."

A tavalyi negyedik negyedévben a top 100 hirdető közül többen voltak jelen a Viasat3-on, mint bármelyik másik televíziós csatornán. A Viasat3 az összes, reklámot is sugárzó kereskedelmi csatornát tekintve 7,5 százalékos nézettségi arányt ért el a 18-49 éves nézők körében a negyedik negyedévben.

Az Index információi szerint a Modern Times Group visszaforgatja a nyereséget, és új beruházásokra is kész, így idén a Viasat3 sok új, saját gyártású műsorral jelentkezik majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?