Az MTV nem tart igényt Vitray Tamásra az olimpián

2008.07.23. 15:25
Az MTV száz emberrrel, minden eddiginél több kamerával készül a pekingi olimpia közvetítésére, ám Vitray Tamás tudósítói szolgáltatásaira nem tartottak igényt.

A Magyar Televízió legendás riportere a 168 Óra munkatársának, Tihanyi Sándornak adott interjújában elmondta, idén nem közvetíti az olimpiai játékokat a királyi tévének.

A riporter eddig az összes nyári olimpiáról közvetített, amin az MTV jelen volt, eddig pályafutása alatt két téli olimpia volt csak, amiről nem tudósított. A tévés a 168 Órának azt nyilatkozta, azért nem megy most Pekingbe, „mert a Magyar Televízió nem tartott igényt a szolgálataimra, de legalább megengedték, hogy az Eurosportnak közvetíthessek itthonról.”

Vitray Tamás

Az ötven éve a pályán levő Vitray Tamás idén az Eurosporton fogja közvetíteni a kajak-kenu versenyeket. Az Eurosport napi huszonnégy órában közvetít az olimpia összes napjáról, naponta átlagosan 15 óra élő közvetítést mutat majd.

Pedig amint azt Sport Géza megírta, Schulek Csaba, a Magyar Televízió sportfőszerkesztője szerint minden eddiginél több kamera, helyszín, a korábbinál jobb képminőség várja a nézőket csatornájukon.

Az MTV száz emberrel 44 helyszínről, 560 órányi adásban számol be a pekingi nyári olimpiáról. Ötven kinti és ugyanannyi Budapesten dolgozó munkatárssal oldják meg, köztük olyan „külsős” kollégákkal, mint Baló György vagy a sporttelevíziónál dolgozó Méhes Gábor.

Vitray tavaly, a Premier Liga nyitómérkőzésein tért vissza a sportközvetítésekhez az Eurosporton, miután 2004-ben az athéni kajak-kenu versenyeket követően köszönt el a közszolgálati televízió nézőitől.