Gryllus Dorka: 'Nem akarok senkinek nyallerkodni!'

2004.02.18. 18:34
Szájával orgazmust mímel, félmeztelenül, lekötözve lóg a levegőben és a Váci utcán vonul. Gryllus Dorka a február 19-én mozikba kerülő Mix című filmben Mandy Bright Oscar-díjas pornószínésznő és Rudolf Péter színművész partnereként fétismodellt játszik. Az alakításáról kérdeztük.
A Mixben félmeztelen, soft-mazochista jeleneteid is vannak. Gondolkodás nélkül elvállaltad a szerepet?

Gryllus Dorka
Tekintse meg képeinket!
Aggódtam, mikor tavaly nyáron egy casting után megkaptam Lővy testvérektől a forgatókönyvet. Későbbi beszélgetéseink viszont meggyőztek arról, hogy az erotikusabb jeleneteknek fontos dramaturgiai szerepük van a filmben, nem öncélú dologról van szó, itt a test látványa nem csak önmagában fontos.

Tartottam attól is, hogy a film Budapest egy olyan oldalát mutatja majd meg, amire nem feltétlenül lehetünk büszkék mi, magyarok. Aztán azt is megértettem, hogy a budapesti alvilági élet felé nemcsak iróniával, de szeretettel is közelít a testvérpáros.

Ha így ódzkodtál az erotikus jelenetektől, hogy fogadtad azt, hogy Mandy Bright pornósztárral fogsz együtt szerepelni?

Eleinte nem értettem, miért kell színészi feladatot egy pornósztárra bízni. Felháborodtam, féltem is tőle, hogy hogyan fogok vele játszani, kommunikálni. Eddig nem találkoztam igazi pornószínésznővel. De utólag belátom, minden előítéletem téves volt. Móni nagyon jól játszik a filmben.

Hogyan zajlottak ezek a felvételek?

Gryllus Dorka a Mixben
Tekintse meg képeinket!
Egy napot töltöttem megkötözve a levegőben, több hegymászó mesterkedett rajta, hogy a hevederek megtartsanak és a kellő művészi hatást is elérjük. Persze kicsit tartottam a fotózástól is, amikor a filmben látható fétis fotók készültek, de szerencsére Lakatos Márk stylist olyan rafináltan bánt a láncokkal, kötelekkel, szigetelő-szalagokkal, hogy biztonságban érezhettem magam. Tudtam, nem lesznek a képek ízléstelenek, viszont tökéletesen megfelelnek az erotikus fétis elvárásainak is. Még az a nehéz nap is oldott, laza volt.

A szereped is laza.

Tény, hogy nincs nehéz dolga Beának. Egy tengő-lengő, vidáman élő csaj, akinek a barátja fotós, így fétismodell lesz. Nem azért, mert elhatározza egyszerűen csak így hozza az élet és belesodródik ebbe a helyzetbe. A legnagyobb problémája az az életben, hogy pornózzon-e vagy sem.

Mindig könnyűvérű nők szerepajánlataival találnak meg?

Szerencsére nem csak ilyenekkel. Szeretem magamat különféle karakterekben kipróbálni. A most ősszel forgatott Dallas című filmben például egy roma asszonyt játszottam, aki nem tud sem írni, sem olvasni, egy kis cigánytelepülésen él a kisfiával valahol a világ végén. Tavaly egy kurd lány voltam a Szomorú vasárnap rendezőjének Rolf Schübelnek a Kollaps című filmjében.

A Dallas forgatása nem volt egyszerű. Romániában környezetszennyezésre hivatkozva betiltották a munkátokat. Ezt hogy élted meg?

Gryllus Dorka a Mixben
Tekintse meg képeinket!
Nagyon kemény volt, de úgy gondolom, hogy amiért ilyen sokat kínlódtunk és szenvedtünk, annak jónak kell lennie. Legalábbis nagyon remélem.

Az még nehezebb lehetett, hogy három éven át nem szerepeltél magyar mozikban.

Mit csináljak, ha a magyar rendezők nem akarnak velem dolgozni?

És te melyik rendezővel akarnál?

Nem akarok senkinek nyallerkodni! Persze nagyon drukkolok a kortársaimnak. Szívesen dolgozom velem egykorú, egyivású emberekkel, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint én. Neveket nem szeretnék mondani, nem akarok senkit felszólítani, remélem e nélkül is az eszükbe jutok.