Ödön
2 °C
11 °C

Asimov lenyomta a Pókembert

2004.07.19. 11:06
Issac Asimov robotfóbiája ellen küzdő nyomozója letaszította a Pókembert a hétvégi amerikai mozi toplista éléről.
A Will Smith főszereplésével készült emberek és robotok küzdelmét bemutató akcófilm második helyre szorította a Pókember 2-t az észak-amerikai jegyeladási mozilista éléről, azzal, hogy 52,2 millió dollárt söpört be a nyitó hétvégén. És ez a szám még csak az előzetes adatokon alapul.

A Fox film hétvégi bevétele egyben a Will Smith-filmek eddigi legjobb nyitása is lett, hiszen leelőzte a csúcstartó Sötét zsaruk második részét, ami 52.1 millió dollárt kaszált annak idején - közölte a jegyeladási eredményeket figyelő Exhibitors Relation. A péntektől vasárnapig tartó időszakot nézve pedig a júliusban bemutatott filmek rangsorában az I, Robot az ötödik legnézettebb film (ugyanezen a listán a Pókember 2 88,3 millió dollárral a negyedik).

A Isaac Asimov azonos című sci-fijéből készült mozi 30 év múlva játszódik, és Will Smith egy robotfóbiában szenvedő nyomozót alakít, aki felfedi, hogy a gépek veszélyeztetik az emberiséget, vagyis nem tartják be a robotika törvényeit. Természetesen Smith segítségére siet a Bridget Moynahan alakította robotpszichológusnő is.

Piros bőrszerkó és rózsaszín tündérmese

A bemutatót követő harmadik hétvégén a piros bőrszerkóba bújt Tobey Maguire nyári kasszasikere a Pókember 2 a becslések szerint második helyre szorult vissza 24,2 millió dollárral. Ha a jóslatok beigazolódnak, akkor a Sony filmjének a belföldi piacon elért teljes bevétele viszont már 301,7 millió dollár lesz.

Hilary Duff tinisztár modern tündérmeséje, az A Cindarelly Story a harmadik helyen nyitott 13,8 millió dollárral, míg az amerikai komikus Will Ferrell 70-es évekbeli híradós filmje, az Anchorman: The Legend of Ron Burgundy 13,4 millióval lecsúszott a negyedik helyre.

Michael Moore rekordbevételeket elérő demagóg botrányfilmje, a Farenheit 9/11 még mindig az ötödik 7 millióval. A dokumentumfilm egyébként az első a műfajban, aminek debütálásakor sikerült az észak-amerikai jegyeladási lista élére kerülnie.

A King Arthur című történelmi film 6,9 millió dolláros eredményt ért el, míg Nick Cassavetes könnyfakasztó darabja, a The Notebook 5,4 milló dollárt gyűjtött a napokban, ezt a White Chicks követi 3,4 millió dollárral. A Dodgeball: A True Underdog Story-ra 3,2 millió dollár-, a Tom Hanks főszereplésével készült Steven Spielberg-filmre, a The Terminalra 3.1 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?