Nyugdíjazták James Bondot

2004.02.13. 12:28
Minden idők legsikeresebb 007-es ügynöke, Pierce Brosnan már ötvenéves, ezért szerződést bontottak vele a sorozat készítői.
Minden idők egyik legsikeresebb 007-es ügynöke, Pierce Brosnan leteszi a fegyvert és a hiper-szuper kütyüket. Korára való tekintettel nyugdíjazzák a sármőrt, hogy nálánál fiatalabb titánok még fiatalabb szíveket hódíthassanak meg világszerte.

A James Bond-sorozat producerei úgy határoztak, hogy az ötvenéves színész már nem annyira szívdöglesztő a fiatalság szemében, mint amilyennek lennie kellene, ezért már a következő Bond-filmhez is Brosnan-nél kevésbé koros "ügynököt" keresnek.

James Bond "Őfelsége" producerei még nem választottak, de annyi már bizonyosnak látszik, hogy az ausztráliai születésű Hugh Jackman előkelő helyet foglal el a kiszemeltek listáján, amelyen többek között Jude Law, Christian Bale, Orlando Bloom és Colin Farrell is szerepel.

Szerződése szerint Brosnan még egy Bond-filmet készíthetett volna, ha a producerek is úgy akarják, ők azonban a jövőre forgatandó, immár huszonkettedik 007-es történethez más főszereplőt képzelnek el.

Bizonyos szempontból tekintve Brosnan a saját sikerének esett áldozatául. Négy filmjének 1.7 milliárd dolláros összesített mozis bevétele, különösen pedig utolsó munkája, a Halj meg, máskor! 600 millió dolláros kasszasikere gondolkodóba ejtette a producereket, hogy vajon miként lehetne túlszárnyalni ezt az eredményt.

A sors szeszélye, hogy a producerek a lehetetlennek tűnő feladattal meg sem próbálkozva úgy határoztak, inkább egy lépést hátrálnak, és egy fiatalabb színésszel próbálják meg újraéleszteni a korai Bond-imázst, - közölték az Eon Productions-nál.

Cinematrix