Perek és botrányok Cruise és Kidman háza táján

2001.05.05. 13:55
Hajmeresztő hírek és vádak kerültek napvilágra a februárban szétköltözött hollywoodi álomházaspár, Nicole Kidman és Tom Cruise körül. A szakítás után elvetélt Kidmant pénzsóvársággal vádolják, míg Cruise állítólag egy homoszexuális pornószínésszel ápolt szoros kapcsolatot. Az érintettek visszavágnak, a tét sok tízmillió dollár.
Kidman és Cruise a Tágra zárt szemek című filmben
Egyszer már a film kapcsán is pert nyertek
A februári válás bejelentésétől megrettent Kidman hiába könyörgött Cruise-nak, hogy ne hagyja el a családot, Hollywood egyik legkeresettebb színésze hajthatatlan maradt, és lelépett. A terhes színésznő később elvetélt - mindez abból kilenc oldalas dokumentumból derül ki, melyet Kidman csütörtökön juttatott el a Los Angeles-i feljebbviteli bírósághoz.

Tom Cruise február 5-én bejelentett és nagy visszhangot kiváltott válási keresetére írott hivatalos válaszában az ausztrál származású színésznő kifejtette, hogy teljesen váratlanul érte férje döntése. Kidman intimitásokat sem nélkülöző beszámolója szerint a tavaly karácsonyi tízéves házassági évfordulójukon még úgy tűnt, hogy minden rendben van. Sőt, később teherbe is esett Kidman.

Sok múlhat a szakítás dátumán

Cruise ügyvédje, aki a Mint a villám (1990) forgatásán ismerte meg védence későbbi feleségét, úgy nyilatkozott, hogy "Kidman pontosan tudta, miért válnak az emberek". Úgy tűnik, valóban sok pénz állhat a válás mögött, hiszen Criuse és Kidman is más-más időpontot adott meg a szakítás hivatalos dátumának. Ezen sok múlhat, hiszen a kaliforniai törvények értelmében, ha a felek tízéves házasság után válnak, a férjnek addig kell fizetnie az eltartási díjat, amíg az ex nem házasodik újra össze. Kidman szerint a szakítás a jeles jubileum után, Cruise szerint viszont már december elején megtörtént.

Cruise ügyvédje útján jelezte, hogy két örökbe fogadott gyermeküket Kidmannál helyezné el, közös vagyonuk felét vagy több tízmilliót pedig kifizetne Kidmannak.

Cruise-nak viszonya volt egy homoszexuális pornószínésszel?

Tom Cruise
Tagad és perel
Az Oscar-jelölt színész közben egy százmilliós pert indított egy homoszexuális pornószínész ellen, aki azt állította, hogy viszonya volt Cruise-zal. Chad Slater, művésznevén Kyle Bradford, több lapnak is elmondta, hogy Kidman a szakítás előtt néhány nappal váratlanul rájuk nyitott. Cruise ügyvédei útján közölte, hogy bár tiszteletben tartja a színész preferenciáit, nem engedi, hogy egy kitalált történet segítségével jusson előre a pornóbizniszben.

Nem ez az első alkalom, hogy a Top Gun, a Rain Man, a Jerry Maguire sztárjának a szexualitását érintő pletykákra kellett reagálnia. Ő és Kidman egyszer a The Star nevű bulvárlappal szemben nyertek pert, mert azt írták róluk, hogy Stanley Kubrick Tágra zárt szemek című erotikus thrillerében szextrénert kellett fogadniuk, hogy ágyjeleneteik meggyőzőek legyenek.

Forrás: CNN, Yahoo, News.com