Ivó, Milán
EUR 384,61 Ft
USD 363,13 Ft
5 °C
26 °C

Félmillió dollár büntetés Janet melléért

2004.07.01. 15:08
550 ezer dollárra büntethetik a CBS-t, mert Janet Jackson jobb melle előtűnt a Super Bowl szünetében - tudta meg szerdán az AP hírügynökség egy neve elhallgatását kérő forrástól.
A Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC), az "amerikai ORTT" vizsgálatot vezető alkalmazottjának javaslata szerint 550 ezer dollár bírsággal illetné a CBS-t, mert Justin Timberlake élő közvetítésben szaggatta le a ruhát Janet Jackson jobb melléről - árulta el az AP-nek egy FCC-s, neve elhallgatását kérő bennfentes.

A CBS lányvállalataként működő Viacom tulajdonában húsz televíziócsatorna van, és az elgondolás szerint mindegyik után az "illetlenségért" kiszabható legnagyobb büntetést, 27,500 dollárt kellene fizetnie a cégnek. A nem a Viacom-tulajdonban lévő, de a műsort szintén közvetítő csatornákat viszont nem bírságolnák meg.

A "botrányos esetet" február 1-én leadott amerikai futball-döntő szünetében közvetítette a csatorna. Timberlake ekkor fedte fel kilencvenmillió néző előtt a popsztár jobb mellét, ami miatt félmillióan panaszukkal keresték meg a kommunikációs bizottságot.

A bizottság az elkövetkezendő néhány hétben dönt majd arról, hogy elfogadja-e az alkalmazott félmillió dollárt meghaladó javaslatát. David Fiske, az FCC szóvivője nem kommentálta a hírt, mintahogy a CBS és leányvállalata, a Viacom sem válaszolt az AP kérdéseire.

A "büntetendő illetlenség" pontos meghatározásáról amúgy nincs kormányszintű megegyezés, de ha a kommunikációs bizottság panaszt kap a közönségtől a reggel 6 és este 10 között, rádió és televízió csatornák sugározta szexuális tartalmú produkciói miatt, kivizsgálják az ügyet. Az FCC legutóbb a Clear Chanelt büntette meg 755 ezer dollárral a Bubba the Love Sponge című műsorért.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás