Úristen lenyomta Terminátort

2003.09.19. 16:31
Magyarországon az isteni Jim Carrey elé járul mindenki, Amerikában pedig a Desperado 2 kaszál.
A vakációzó Úristen, meg persze Jim Carrey volt a legnépszerűbb a budapesti mozikban, a Minden6ó című istenes vígjátékra ugyanis a szeptember 11. és 17. közötti mozihéten 58 576 budapesti váltott jegyet, és ezzel mintegy 53 millió forintot hagytak a pénztárakban.

Arnie vesztésre áll

A T3 , a jövőből érkező robotemberek szabadfogású tereprendezési gyakorlata már csak a második mindössze 12 702 fizető nézővel, Andy Vajna azonban valószínűleg így sem búsul, hiszen filmje több mint 170 millió forint bevételt kapart össze az augusztus 21-i bemutató óta.

Úristen!
Úristen!
A héten harmadik a leszbikussággal és az anyasággal is kacérkodó Angelina Jolie, aki Lara Croft szerepében 11 887 budapestit csábított el, miközben valamivel több mint 10 milliós bevételt könyvelhetett el.

A negyedik ezúttal az ízléstelenség egyenjogúságáért küzdő Doktor Szöszi második kalandja, amire 9 780 jegyet adtak el a héten. Ötödik a Segítség hal lettem című színes, szélesvásznú családi animáció, amire 8 705 jegyet adtak el, ezzel majdnem 7 millió forinttal rövidítve meg a budapesti kisgyermekes családokat.

Hatodik a harmincas pánikot érzékletesen bemutató Boldog születésnapot Ónodi Eszterrel, és 6 752 eladott jeggyel, a hetedik pedig a Davi Gale élete Kevin Spacey főszereplésével és szerény 4 459 fős nézettséggel.

Ezen a héten Robert De Niro hiába kínálta az Igazság órájának katartikus élményét, ezúttal csak 3 333-an voltak kíváncsiak rá, így viszont a valós eseményeket feldolgozó krimi csak 3 millió forintot termelt, és csak a nyolcadik helyen végzett. Kilencedik a nagyon romantikus és nagyon francia Vénusz szépségszalon 3 585 fizető nézővel, de mindössze 2 és fél milliós árbevétellel, míg a tizedik ezúttal a bugyuta tiniálmokat zanzásító Miről álmodik a lány 2 906 ábrándos nézővel.

Volt egyszer egy Desperado

A tengerentúlon Robert Rodriguez Desperadojának folytatása, a Volt egyszer egy Mexikó áll az élen, amelyben Antonio Banderas és Salma Hayek mellett ezúttal Johnny Depp, és Williem Dafoe is feltűnik. A 2001-ben 29 millió dolláros összköltséggel forgatott film már az első héten 23,4 millió dolláros forgalmat ért el, így minden bizonnyal már az amerikai piacon is zsíros nyereséggel fejezi be a pályafutását.

A második Ridley Scott Trükkös fiúk című alkotása, amelyben Nicolas Cage agórafóbiában szenvedő szélhámost alakít. A Robert Zemeckis bábáskodásával született film a premier hetében 13,9 millió forgalmat ért el, így valószínűleg szerény nyereséggel távozik majd az amerikai filmszínházakból.

Harmadik ezúttal a Cabin Fever című kisköltségvetésű horrros-vígjáték, amiben pár fiatal egymást mészárolja le egy ismeretlen fertőzéstől való félelmében. A torontói filmfesztiválon feltűnt alkotás forgalmazási jogaiért egyes híresztelések szerint négy millió dollárt fizettek, de a befektetés máris megtérült, hiszen a Blair Witch Projectet idéző filmre már az első héten 8,63 millió dollárban váltottak rá jegyet az amerikaiak.

A negyedik a gyereksztárok sanyarú sorsát bemutató Dickie Roberts - Former Chid Star, 5,04 milliós bevétellel, míg az ötödik a nálunk tegnap debütált Karib-tenger kalózai , amire ezen a héten 4,51 millióért adtak el jegyeket, de az összbevétel már meghaladta a 287 millió dollárt is.