Árpád
-2 °C
4 °C

Úristen lenyomta Terminátort

2003.09.19. 16:31
Magyarországon az isteni Jim Carrey elé járul mindenki, Amerikában pedig a Desperado 2 kaszál.
A vakációzó Úristen, meg persze Jim Carrey volt a legnépszerűbb a budapesti mozikban, a Minden6ó című istenes vígjátékra ugyanis a szeptember 11. és 17. közötti mozihéten 58 576 budapesti váltott jegyet, és ezzel mintegy 53 millió forintot hagytak a pénztárakban.

Arnie vesztésre áll

A T3 , a jövőből érkező robotemberek szabadfogású tereprendezési gyakorlata már csak a második mindössze 12 702 fizető nézővel, Andy Vajna azonban valószínűleg így sem búsul, hiszen filmje több mint 170 millió forint bevételt kapart össze az augusztus 21-i bemutató óta.

Úristen!
Úristen!
A héten harmadik a leszbikussággal és az anyasággal is kacérkodó Angelina Jolie, aki Lara Croft szerepében 11 887 budapestit csábított el, miközben valamivel több mint 10 milliós bevételt könyvelhetett el.

A negyedik ezúttal az ízléstelenség egyenjogúságáért küzdő Doktor Szöszi második kalandja, amire 9 780 jegyet adtak el a héten. Ötödik a Segítség hal lettem című színes, szélesvásznú családi animáció, amire 8 705 jegyet adtak el, ezzel majdnem 7 millió forinttal rövidítve meg a budapesti kisgyermekes családokat.

Hatodik a harmincas pánikot érzékletesen bemutató Boldog születésnapot Ónodi Eszterrel, és 6 752 eladott jeggyel, a hetedik pedig a Davi Gale élete Kevin Spacey főszereplésével és szerény 4 459 fős nézettséggel.

Ezen a héten Robert De Niro hiába kínálta az Igazság órájának katartikus élményét, ezúttal csak 3 333-an voltak kíváncsiak rá, így viszont a valós eseményeket feldolgozó krimi csak 3 millió forintot termelt, és csak a nyolcadik helyen végzett. Kilencedik a nagyon romantikus és nagyon francia Vénusz szépségszalon 3 585 fizető nézővel, de mindössze 2 és fél milliós árbevétellel, míg a tizedik ezúttal a bugyuta tiniálmokat zanzásító Miről álmodik a lány 2 906 ábrándos nézővel.

Volt egyszer egy Desperado

A tengerentúlon Robert Rodriguez Desperadojának folytatása, a Volt egyszer egy Mexikó áll az élen, amelyben Antonio Banderas és Salma Hayek mellett ezúttal Johnny Depp, és Williem Dafoe is feltűnik. A 2001-ben 29 millió dolláros összköltséggel forgatott film már az első héten 23,4 millió dolláros forgalmat ért el, így minden bizonnyal már az amerikai piacon is zsíros nyereséggel fejezi be a pályafutását.

A második Ridley Scott Trükkös fiúk című alkotása, amelyben Nicolas Cage agórafóbiában szenvedő szélhámost alakít. A Robert Zemeckis bábáskodásával született film a premier hetében 13,9 millió forgalmat ért el, így valószínűleg szerény nyereséggel távozik majd az amerikai filmszínházakból.

Harmadik ezúttal a Cabin Fever című kisköltségvetésű horrros-vígjáték, amiben pár fiatal egymást mészárolja le egy ismeretlen fertőzéstől való félelmében. A torontói filmfesztiválon feltűnt alkotás forgalmazási jogaiért egyes híresztelések szerint négy millió dollárt fizettek, de a befektetés máris megtérült, hiszen a Blair Witch Projectet idéző filmre már az első héten 8,63 millió dollárban váltottak rá jegyet az amerikaiak.

A negyedik a gyereksztárok sanyarú sorsát bemutató Dickie Roberts - Former Chid Star, 5,04 milliós bevétellel, míg az ötödik a nálunk tegnap debütált Karib-tenger kalózai , amire ezen a héten 4,51 millióért adtak el jegyeket, de az összbevétel már meghaladta a 287 millió dollárt is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?