Lucy Liu az év aljas nőfigurája

2004.06.07. 10:38
A Kill Bill 2 és stábja vitték el a Music Television idei filmes díjainak zömét. Azon belül főleg a nők, ami szerkesztőségünk szerint igazságtalanság Michael Madsennel szemben.
Uma Thurman, a Kill Bill-filmek inspirálója és emblémája kapta a legjobb női főszereplő díját az MTV Music Awards-on, de a zenetévé nem kizárólag az anyai szenvedélyt értékelte: nagy ellenfele Lucy Liu lett a legjobb gonosz női alak. Az MTV gálája arról ismert, hogy a filmes díjátadókon nem szokásos kategóriákban is kiosztanak egy rakás ízléstelen szobrot, ezúttal arany pattogatott kukoricás zacskóval megfejelve. Így kaphatta meg Thurman és a japán Chiaki Kuriyama dögös-lancosgolyós halálos párviadala a legjobb harci jelenet díját.

"Quentin éveket töltött azzal, hogy szerepet írjon nekem és azt kérte, hogy ma este úgy ünnepeljük, mintha meghalt volna. De nincs időnk, ezért hát úgy kell ünnepelnem téged, mintha élnél. Köszönöm, Quentin" - mondta Uma Thurman, majd elhagyta a színpadot.

Johnny Depp a legjobb férfi

A legjobb film és akciójelenet díját a Gyűrűk Ura - A Király visszatér kapta. A legjobb férfi főszereplő Johnny Depp lett a Karib tenger kalózaiból. A vicces főszerep MTV-díját Jack Black vitte el a Rocksuli című vicces filmért. Mivel Jack Black egy rakás MTV-s spotban szerepel, szerkesztőségünk a hírt fejcsóválással nyugtázta.

A kisebb díjak közül megemlítendő a legjobb csók - Amy Smart, Carmen Electra és Owen Wilson a Starsky és Hutch-ban - illetve az a tény, hogy a gálán D 12 nevű új együttesével reppelő Eminemnek leesett a gatyája.