Mégsem lesz Szex és New York a mozikban

2004.05.25. 11:15
Az HBO csatorna leállította az egyik legsikeresebb sorozatának, a Szex és New York moziváltozatának munkálatait, mert a Samantha Jonest alakító színésznő, Kim Cattrall nem vesz részt a filmben. A magyar származású színésznő és a főszereplő Sarah Jessica Parker ellenségeskedése a visszautasítás oka.
A Variety közlése szerint a Michael Patrick King producer által írt és rendezett sorozat filmváltozata nem tud megvalósulni, mert ahhoz mind a négy lánynak igent kellene mondania a szerepre, de eddig csak Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon és Kristin Davis tette meg, a Samantha Jonest alakító Kim Cattral viszont nem írta alá a szerződést.

Kim Cattral
"Kim a lehető legtöbb időt kivárta azért, hogy bármi előrelépés történjen a mozi ügyében - nyilatkozta Cattrall sajtófőnöke. De sem a forgatókönyv, sem a forgatás kezdetének dátuma nem volt ismeretes számára. Ezért döntött úgy, hogy nem hagyja, hogy a többi ajánlattól is elessen, amikkel a várakozással teli időszak alatt keresték meg."

A Variety állítása szerint egy olyan probléma is felmerült, miszerint Cattrall szeretné, ha Parkerhez hasonlóan beleszólása lehetne a forgatókönyvbe, és ugyanannyit kapna a szerepéért. Mindezt sokan azzal magyarázzák, hogy Parker és Cattral hírhedten rossz viszonyban van egymással.

Az HBO egyelőre vonakodott attól, hogy beleegyezzen Cattrall lecserélésébe vagy abba, hogy úgy készüljön el a forgatókönyv, hogy nem mondott rá határozott igent a szőke színésznő.

A Charlie angyalai vagy a Starsky és Hutch esetében új sztárokkal készült a sorozatból egészestés mozifilm, de eredeti szereplők játszottak a Star Trekből és az X-akták-ból készült játékfilmben (ez utóbbi 130 millió dolláros bevételt hozott), jelenleg pedig az egészestés Simpson család és a Jóbarátok munkálataiban is az eredeti szinronszínészek illetve színészek vesznek részt.