Egyházat alapítottak Spongya Bob hívei

2004.07.20. 11:32
A köznép és a popsztárok által is rajongásig szeretett idióta lény kalandjai nem csak vallást de egy mozifilmet is ihlettek.
Egyházat alapítottak a Spongya Bob Kockanadrág nevezetű rajzfilmfigura amerikai hívei, számolt be az új vallás születéséről a BBC. Több mint 700 hívő találkozott New Yorkban, Texasban és Kaliforniában, hogy hódoljanak a sárgatestű, kétfogú, bárgyú arckifejezéssel járkáló rajzfilmlénynek. Az egyház kiáltványában célként fogalmazta meg, hogy "használják a képzeletüket és jól érezzék magukat". Az egyház ezentúl kurzusokat is indít a rajzfilm közös tanulmányozására és az epizódok megvitatására. Használják a képzeletüket és érezzék jól magukat

Hitélet

A minden bizonnyal LSD-mámorban írt és rajzolt sorozat egyébként az Egyesült Államok legnépszerűbb rajzfilmjévé vált annak ellenére is, hogy főszereplője egy kockatestű szivacs, amelyik cserkészöltözetben szerencsétlenkedik a Csendes óceán fenekén épült kisvárosban.

Spongya Bob nyilvántartott rajongói közt van Mike Myers és Noel Gallagher az Oasisből. A popsztárok közül klinikai tesztekkel bizonyítottan Spongya Bob-függő Justin Timberlake, Britney Spears és Kelly Osbourne is.

A forgalmazó Nickelodeon bejelentette, hogy az Elveszett jelentésből ismert Scarlett Johansson szerepet vállalt az idióta szivacs kalandjairól készülő filmben. A színésznő Neptun király lányához, Mindy karakteréhez adja hangját.