Strasky és Hutch visszatér

2004.02.19. 12:31
Február 26-án mutatják be az Egyesült Államokban és áprilisban nálunk a Starsky és Hutch című, hetvenes évekbeli krimisorozat moziváltozatát a főszerepben Ben Stilerrel és Owen Wilsonnal.
A filmben a vígjátéki színészként híres Stiller alakítja David Starskyt, míg a hírnevét akciófilmekkel megalapozó Wilson Ken Hutchinsont. A két nyomozót segítő utcai informátort, Huggy Bear szerepében ezúttal a rapper Snoop Doggy Dog tűnik majd fel.

A sorozatban a két nyomozó agglegényként élte az életét, ezért sok tévénéző titkos homoszexuális kapcsolatot gyanított a történet hátterében, a moziváltozat forgatókönyvírói ezért a félreértések elkerülése végett nőfalóként ábrázolják a két rendőrt.

Utódlás

A forgatás előtt több szórakoztatóipari szaklap beszámolt arról, hogy a sorozat két eredeti szereplője elégedetlen az új Starskyval és Hutch-csal sőt egyes információk szerint a hetvenes években Starskyt alakító David Soul, és partnere Paul Michael Glaser megpróbálták leállítani a forgatást is.

Starsky és Hutch A két színészt végül a filmstúdió vezetése úgy győzte meg, hogy kisebb szerepet ajánlottak nekik a készülő filmben. Glaser egyébként az elmúlt években is a filmiparban dolgozott, apróbb szerepeket játszott, nemrégiben például az Oscar-díjra jelölt Diane Keaton egykori férjeként tűnt fel a Minden végzet nehéz című filmben.

Soul azonban a tévésorozat befejezése óta eltűnt a rajongók szeme elől, csak kisebb tévésorozatokban és kisköltségvetésű filmekben vállalt szerepet. Például pár éve egy Zoltan Kouros nevű magyar kalandort alakított egy francia tévésorozatban.

- Sokféle hírt hallottam magamról - meséli most a nagy visszatérésre készülő Soul. - Még azt is, hogy meghaltam, AIDS-es vagyok, meg Kelet-Európában bolyongok. De egyik sem igaz. Amikor a Starsky és Hutch véget ért, egy ideig még élveztem a Beverly Hills-i házamat meg a gazdagságot, de aztán hazaköltöztem Dél-Dakotába, ahonnan származom. Ott töltöttem az elmúlt húsz évet. Dolgoztam, játszottam, tanítottam. Még zenét is szereztem, és azt hiszem, nemsokára neki is látok egy új lemez felvételének.- nyilatkozta David Soul, aki hatvanegy évesen is bízik abban, hogy visszatérhet a szórakoztatóipar élvonalába.